Czy możecie polecić jakieś dobre kosmetyki do suchej skóry?? Odkąd sezon grzewczy się zaczął mam z tym spory problem :/
|
|
Mi pomaga olej z ogórecznika http://www.naturala.pl/Produkt/11/olej_z_ogorecznika który sprawia ze skóra nie tylko jest bardziej nawilżona, ale również działa odmładzająco
|
|
Ja bym poleciała jakiś balsam lub masło do ciała. Sama używam http://www.lifetree.pl/kosmetyki-naturalne/odmladzajacy-i-intensywnie-nawilzajacy-krem-do-ciala-natura-siberica-gzel/ Moim zdaniem najlepsze będą kosmetyki ekologiczne z olejkami roślinnymi.
|
|
Sucha skóra to problem może najpierw należy zrobić sobie badania krwi suchość nie bieze się z nikąd u Nas w Gliwicach jest dość fajne labolatorum http://www.badania-medyczne.pl/badanie-krwi-gliwice-srodmiescie-laboratorium-cennik/
|
|
Na suchą skórę bardzo dobrze działa olej lniany, szukaj kosmetyków z tym składnikiem, ja używam atoperalu w zimie do całego ciała na noc, szczególnie te bardziej wysuszone partie (łokcie, kolana itp.)
|
|
Mam bardzo suchą skórę, do tego bardzo delikatną, więc też nie wszystkich kosmetyków mogę używać. Stawiam raczej na te z naturalnym składem. Jeśli chodzi o balsam do ciała, to najlepiej sprawdza się u mnie Dermoprotektor z Cetaphil (w składzie ma np. olej z orzechów makadmia i masło shea). Jeśli ktoś szuka czegoś w rozsądnej cenie, to myślę, że to dobra opcja. A poza tym teraz mają konkurs, w którym można wygrać zestaw kosmetyków na rok :) to się dopiero opłaca.
|
|
Jeżeli masz tak, że dodatkowo skóra łatwo się podrażnia, to mi pani w aptece poleciła oeaprol hydrosense. Jest wydajny, a skóra po nim robi się gładka w dotyku i czuć, że krem po prostu się w nią wpija.
|
|
Do kąpieli dodaj oleju kokosowego, a po kąpieli miejsca szczególnie przesuszone smaru kremem Dermaveel
|
|
W zimie sucha skora to faktycznie problem. Nie dosc, ze powietrze w pomieszczeniach jest cieple i suche to mroz i zimno na zewnatrz tez nie pomagaja w cale. Kosmetykow do wyboru jest sporo, ja stosuje tylko te naturalne. Przed zima zrobilam sobie spore zakupy w sklepie sekretpiekna.sklep.pl i kupilam bio mydlo w plynie z allepo i juz po kapieli widze, ze skora nie jest tak bardzo wysuszona, pozniej smaruje sie balsamem galbanum, ktory cudnie pachnie i skora po nim jest miekka, a na twarz serum z 7 olejow - bardziej na zmarszczki, ale i nawilza tez fajnie. Mysle, ze jak sobie zainwestujesz w taki zestaw to przestaniesz narzekac na sucha skore
|
|
ja na suchą skure stosuję serum z witaminą c + jakiś olejek/ balsam :) zazwyaczaj korzystam z tego serum ***s://idealna.pl/kosmetyki/pielegnacja-twarzy/koncentraty-serum-preparaty-punktowe/perfecta-fenomen-c-booster-wyrownanie-kolorytu-nawilzenie-i-odzywienie-na-dzien-i-na-noc/ i balsamu z bielendy :)
|
|
Ja też do kąpieli dodaje oleju kokosowego, a później smaruję ciało balsamem z AVON lawendowym.
|
|
Zdecydowanie polecam olejki naturalne, ale także zabiegi w gabinecie, gdzie używaja profesjonalnych kosmetyków, które mogą mieć szybsze działanie. Dobrym wyborem jest np. oksybrazja. Ja chodzę do LaGuel na warszawskim Ursynowie, ale w zależności od tego, gdzie mieszkasz możesz znaleźc jakieś miejsce dla siebie.
|
|
jak miałam problem ze skórą to używałam preparatów oillan. Widziałam te produkty w aptece spytałam farmaceutkę co to jest i mi poleciła.
|
|
a ja uwielbiam po kąpieli nasmarować ciało masłem oliwkowym
***s://sklep.barwa.com.pl/barwy-harmonii/141-maslo-oliwkowe-barwy-harmonii-220-ml.html fajnie nawilża wysuszoną skórę i przepięknie pachnie. naprawdę jestem z niego bardzo zadowolona.
|
|
a jak wygląda u was kwestia makijażu przy suchej skórze? bo ja mam ten problem, że mało, który podkład jest w stanie sobie poradzić bo wszystkie podkreślają niemiłosiernie suche skórki z którymi ciągle walczę, najlepiej się z pierre rene skin balance sprawdza ***s://***pierrerene.pl/pl/kosmetyki/twarz/podklady/fluid-skin-balance-professional, ale wkurza mnie, że nie mogę nic innego kupić a testować lubię i wolałabym móc sięgać też po inne podkłady
|
|
spróbuj serię kosmetyków ***s://sklep.barwa.com.pl/35-pause jest to nowość na rynku kosmetycznym jeżeli chodzi o kremy szybko i skutecznie poprawiające kondycję skóry. są nowością na rynku kosmetycznym i jeżeli lubisz testować na sobie nowości to masz okazje. ja już przetestowałam i wydaję im jak najlepszą opinie. myślę, że również podzielisz moje zdanie o nich.
|
|
Po zimie, ale i głównie w trakcie jej trwania, warto o skórę odpowiednio dbać, nawilżać. Od tej, już skończonej zimy, stosuję dermokosmetyki z serii Cetaphil. Najpierw przemywam i oczyszczam twarz emulsją micelarną Cetaphil EM do mycia, a nastę[nie smaruję się balsamem do twarzy i ciala Cetaphil MD dermoprotektor. I tak używam tych preparatów codziennie rano i wieczorem. Balsam szybko się wchłania, nie jest lepi, a jak rewelacyjnie nawilża ciało...mmm bosko :) polecam bo warto
|
|
Próbowałam sił z kilkoma różnymi preparatami, ale mam bardzo wrażliwą skórę, dlatego często kończyło się to dla mnie podrażnieniami i wysypką. W końcu postanowiłam sprawdzić bardziej naturalnego sposoby. Zamiast kremów i balsamów używam nierafinowanego oleju kokosowego, a do tego piję dużo zielonej Piwniczanki i zajadam sezonowymi owocami i warzywami (albo robię z nich koktajle). Od tamtej pory nie mogę narzekać na suchą skórę.
|
|
Ja stosuję od jakiegoś czasu fajny suplement diety z naturalnymi olejami, to się nazywa Neoglandyna. Pomaga mi z suchą skórą, warto myślę spróbować i od środka się odżywić :)
|
|
moja największą zmorą była sucha skóra u dłoni, aż głupio mi było podać rękę na przywitanie. Koleżanka mi polecila maski zluszczające byOlie i to był strzał w dziesiątkę, od razu kupiłam kilka sztuk i zaczęłam raz w tygodniu robić, poprawa bardzo duża, skóra od razu jest przyjemniejsza w dotyku, gładsza, zniknęła szorstkosc
|
Strona 1 z 2
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|