![]() |
w których aptekach w Lublinie można zrealizować receptę na lek robiony? Chodze i chodze i jeszcze mi się nie udało trafić na taką
|
![]() |
Możesz zapytac w aptekach DOZ, ja tam ogarniałem takie leki robione ręcznie, recepturowe.
|
![]() |
nie wiecie ile się czeka na taki lek robiony? mam przepisaną maść z antybiotykiem, sprawa dosyć pilna, myślicie że szybko zrobią?
|
![]() |
Przejdź się do DOZ i dopytaj, ale mają zaplecze i realizują te leki tak szybko, jak to możliwe. Ja czekałam na lek z antybiotykiem dwa dni.
|
![]() |
To farta miałaś, bo standardowo czeka się nawet do tygodnia. Bez antybiotyku praktycznie z dnia na dzień.
|
![]() |
Jak długo zwykle się czeka na takie leki w DOZie?
|
![]() |
Tak jak ktoś wyżej już napisał, jeśli to lek bez antybiotyku, to sppokojnie możesz go zazwyczaj odebrać już następnego dnia, na te z antybiotykiem trzeba zwykle dłużej poczekać.
|
![]() |
Skuteczne są takie leki jak te robione w DOZ?
|
![]() |
ja jestem z nich zadowolona, mają fajne krótkie składy, są dużo tańsze od gotowych leków, mój rodzinny jest wielkim fanem takich leków dlatego regularnie uzywam i w DOZ kupuję
|
![]() |
Skuteczne są takie leki jak te robione w DOZ?Jeżeli lekarz poda skuteczną recepturę, to lek będzie skuteczny. To taki sam lek, jak każdy. Tyle, że robiony z przepisu. |
![]() |
A jesli nie mają w DOZie na stanie składników, to pewnie jakoś drastycznie nie przedłuża się czas realizacji takiego leku?
|
![]() |
Wiesz co, nigdy taka sytuacja mi się nie zdarzyła, ale na pewno nie trwa to bardzo długo, bo dostawy mają często. Najdłużej czekałam jakiś czas temu na lek z antybiotykiem, to były trzy dni, więc też naprawdę szybko :)
|
![]() |
A czy w aptekach DOZ zrobią mi też kosmetyki na recepte od lekarza?
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|