czy coś samemu można zrobić na zatkane ucho? jestem u rodziny na wyjeździe i mam uczuci jakby mi włanie cos zatkanło, nie bardzo mam jak tu iść do lekarza
|
|
jak masz gdzieś pod ręką aptekę to kup sobie lix krople, kilka ray zapuścisz i powinno ucho odetkać, tam jest gliceryna która rozpuszcza woskowinę i lidokaina która działa przeciwbolowo, myśle ze szybko ci to pomoze
|
|
Ja się trochę bałam ryzykować i kupować leki bez konsultacji lekarza. Ale znalazłam doz.pl i środki zaradcze jak najbardziej zaczełam kupować. Fajne jest to że są tam opisy produktów jak i skład więc bez obaw znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie nA BÓL
|
|
Zatkane ucho to najczęście efekt korka woskowinowego. Też biorę lix, bo on dodatkowo jest dobry przy stanach zapalnych, co mi się przytrafia czasem przy okazji kąpieli w morzu czy jeziorze. Korek się rozpszcza i po sprawie. Jeżeli to nie pomoże to zawsze można udać się do lekarza na płukanie.
|
|
czy te krople lix można także u dziecka zastosować? syn narzeka na ucho, że mu się przytkało, o pójściu do lekarza nie chce nawet słyszeć, jak to sie powinno u dziecka stosować?
|
|
Moje dziecko chodzi do podstawówki, ja podawałam Fonix. Już raz mi pomógł, dlatego szukałam sprawdzonej metody. Ból ucha to mało przyjemna sprawa i zapewniam, że trzeba jak najszybciej działąć. Nie dopuszczajcie, by infekcja się rozwinęła.
|
|
Znam ten produkt, korzystałam z niego kiedy miałam kłopot z moim uchem i bardzo sobie chwalę, to jak szybko mi pomógł. Oszczędził mi stresu i wydatków związanych z prywatną wizytą larngologa.
|
Dodaj odpowiedź:
Przerwa techniczna ... ...
|