Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Amanti di Pizza
Malutka pizzeria, zaledwie kilka stolików i właściciel Wojciech Żelazowski zakochany w prawdziwej pizzy neapolitańskiej. Choć nie ma pieca opalanego drewnem, to z pizzą potrafi wyczyniać cuda. Takie, że mógłbym jeść same spody, maczane w oliwie. Ciasto jest rewelacyjne.
Na cieście dwa, trzy składniki. Zawsze dobry ser, często doskonałe salami. Menu zmienia się sezonowo, a nawet częściej, jeśli szefa „najdzie”. Ostatnio naszło go na Parmigiana calabrese w wersji z ziemniakami i rozmarynem. Złożenie ziemniaka, sera i pikantnego salami jest dobre i mocno rozgrzewające. Wizyta w Amanti poprawia humor na kilka dni.
Uwaga, czynne od 14. Pizza schodzi szybko i lepiej zarezerwować miejsce, bo często kelnerka powie: Dzisiaj już ciasta brak.
Na zdjęciu: Wojciech Żelazowski z Amanti di Pizza serwuje prawdziwą pizzę neapolitańską. Postawił na doskonale wypieczone ciasto, oliwę Extra Vergine, włoski parmezan i tradycyjną włoską mozarellę.