Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Ser do żurku
Jak go zrobić? Najpierw musimy mieć dobry twaróg. Najlepiej wiejski. Do tego wiejskie jaja z domowej hodowli. Od tych dwóch składników zależy jakość i smak sera. Biały ser twaróg należy dobrze utrzeć z solą i jajkiem (jajko można zastąpić 2 żółtkami), wyrobioną masę przełożyć do lnianego woreczka, odcisnąć. Nazajutrz upiec na patelni grillowej lub uwędzić. - Sam ser jest pyszny, im dłużej leży i wyschnie, tym jego smak jest bogatszy. W moim rodzinnym domu na Ukrainie biały ser obowiązkowo musi znaleźć się na wielkanocnym stole - mówi Mariia Viznovych, szefowa kuchni w Ośrodku Wypoczynkowym Leśna Ryba w Starej Jedlance.