Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Arek Sygnet kucharz z Hades Szeroka
Kiełbasa świąteczna z kminkiem
Składniki: 800 g białej, nieparzonej kiełbasy, 100 g kminku, 400 g białej cebuli, 100 ml oleju lnianego, 80 ml śliwowicy paschalnej, 30 g czosnku niedźwiedziego, sól, pieprz. Na chrzan miodowy: 300 g chrzanu (3 korzenie), 3 łyżeczki kurkumy, 100 ml miodu.
Wykonanie: cebulę obrać i pokroić w talarki, czosnek niedźwiedzi posiekać, podsmażyć na oleju lnianym, dodać kminek i podlać wszystko śliwowicą paschalną, doprawić do smaku solą i pieprzem.
W naczyniu żaroodpornym ułożyć ponakłuwane kiełbasy i obłożyć wcześniej przygotowaną cebulą.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około pół godziny w temperaturze 160 stopni - aż kiełbasa się zarumieni.
Chrzan obrać i zetrzeć na drobnym oczku, dodać kurkumę i miód. Podać do kiełbasy.