Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Gryczak
Czyli słynny piróg gryczany. Obok cebularzy najbardziej znany wypiek regionalny w Polsce. To aromatyczny placek pieczony w blaszkach. Powstaje z ziemniaków, białego sera i kaszy gryczanej. Czasem dodaje się do niego miętę.
Doskonały na gorąco z masłem, jeszcze lepszy z sosem z kurek. Równie dobrze smakuje na zimno. W Lublinie najlepsze gryczaki wypieka od lat piekarnia Haliny i Tadeusza Pęziołów. Dobre gryczaki spotkacie w Biłgoraju, Tarnogrodzie i Janowie Lubelskim, gdzie w sierpniu gryczak ma swój festiwal.