Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Jak przyrządzać ryby
Aby ryba w czasie skrobania nie wyślizgiwała się z rąk, dobrze jest przedtem posypać ją solą. Aby zapobiec zniekształcaniu się porcji w czasie gotowania, należy przedtem poprzecznie ponacinać skórę ryby. Wywar z ryb będzie klarowny, gdy gotuje się go bez przykrycia. Ryba straci swój specyficzny zapach, jeśli przed przyrządzeniem zostanie skropiona sokiem z cytryny.
Ryby należy smażyć na mocno rozgrzanej patelni. Aby ryba ładnie się przyrumieniła, przed smażeniem trzeba ją starannie osuszyć ściereczką. Zapach smażącej się ryby będzie mniej intensywny, gdy do skwierczącego na patelni tłuszczu doda się kilka kropli soku z cytryny.
Ryba nie przywrze do patelni, jeżeli do oleju, na którym się ją smaży, dodamy trochę soli. Ryby będą miały delikatniejszy smak, jeżeli przed panierowaniem zamoczy się je na chwilę w zimnym, świeżym mleku.