Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
strona 3 / 3
Boczniaki z grilla
Składniki: 25 dag boczniaków, 6 ząbków czosnku, oliwa, sól, pieprz, zielona pietruszka.
Wykonanie: Wypłukać grzyby, dobrze odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki. Posolić, maczać w oliwie wymieszanej z roztartym czosnkiem i grillować po trzy minuty z każdej strony. Na talerzu można podać je z masłem czosnkowym i posypać posiekaną pietruszką.
Ananas do mięs
Składniki:1 świeży ananas, miód gryczany, pasta chili.
Wykonanie: Ananas pokroić w plastry. Natrzeć pastą paprykową. Posmarować miodem. Grillować, aż miód się skarmelizuje.
Sam w sobie znakomity, na grillu nabiera smaku i aromatu. Dym podkręca jego smak. Miód z pastą chili dodaje mu pikanterii. Ananas z grilla najbardziej pasuje do kurczaka lub indyka z grilla.