Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Nóż – Kuchnia i Bar (ul. Kościuszki 3)
Między ulicą Peowiaków, a placem Litewskim niedawno powstał lokal, który należy odwiedzić w celu spróbowania palety smaków z autorskiego menu. Aby wygodnie rozsiąść się z rodziną i znajomymi proponujemy dużą salę w podziemiu. Karta dań „na dzień dobry” proponuje nam śniadania, czyli klasyczne tosty w konfiguracjach: sera i szynki, jajka z bekonem, gruszki i guacamole, czy nutelli z bananem. Nie brakuje naleśników w stylu pancake, kanapek na ciepło i na zimno, a także przystawek, takich jak: hummus, bliny, quesadilla i tatar.
Naszym obiektem zainteresowań jest król Ameryki, czyli burger. Do wyboru jest 9 rodzajów kotletów z wołowiny, która – jak sami właściciele podkreślają – jest selekcjonowana na sposób anglosaski… Brzmi wytrawnie i górnolotnie, ale tak też jest w rzeczywistości! Listę burgerów otwiera Classic oraz Cheese & Bacon, czego nie trzeba specjalnie tłumaczyć. Natomiast warto zatrzymać się na „Leśnym”, a ten wypełniony jest serem kozim, sałatą, pieczarką, pomidorem, cebulą oraz specjalnością zakładu – wiśniowym sosem BBQ. To jeden z tych potworów, który musi zostać zjedzony! Bułka trzymająca w ryzach mięso i dodatki, jest typową brioche bun. W połączeniu z takimi składnikami jak sos Jack Daniels i karmelizowana cebulka, czy kurczak panko z brzoskwiniową salsą, sprawdza się idealnie, odrzucając w zapomnienie typową kajzerkę z sezamem. Do Noża marsz!