Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Karp z krokietem z kapusty kiszonej
Składniki: 45 dag fileta z karpia, 20 ml oleju lnianego, mąka, sól, pieprz. Na krokiet: 20 dag kapusty kiszonej, grzyby suszone, cebula, jajka, bułka tarta, olej, sól, pieprz (proporcje wedle uznania).
Wykonanie: filet z karpia oczyścić z łusek, umyć, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, po czym panierować w mące i smażyć z obydwu stron na złoty kolor. Odcisnąć z kapusty sok tak, aby nie była kwaśna. Na patelni zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę oraz namoczone dzień wcześniej grzyby. Następnie dodać posiekaną kapustę kiszoną. Smażyć na wolnym ogniu dolewając odrobinę wody, by kapusta się nie przypaliła. Dodać przyprawy i dusić 30 minut podlewając wodą. Formować kulki, obtaczając je w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć 4 minuty na rozgrzanym oleju, tak aby nie przypalić.