Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Pieczarki duszone w occie balsamicznym
Składniki: 50 dag pieczarek, 10 dag cebuli, 5 dag czosnku, 4 dag natki pietruszki, 100 ml octu balsamicznego, oliwa z oliwek, sól, pieprz, cukier.
Wykonanie: Pieczarki umyć i pokroić na pół. Patelnię dobrze rozgrzać wlać oliwę z oliwek. Wrzucić pieczarki, gdy staną się rumiane, dorzucić cebulę, czosnek i połowę natki pietruszki. Smażyć jeszcze chwilę. Wszystko zalać octem balsamicznym i zredukować, aż płyn odparuje. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Podawać posypane natką pietruszki.