Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Carpaccio z kaczki w towarzystwie lodów o smaku leśnym z serem Bursztyn oraz marynowanymi cebulkami i ziarenkami gryki
Składniki: 2 filety z kaczki, łyżka tartego chrzanu,
2 łyżki żurawiny, sól, pieprz, czosnek.
Wykonanie: pierś z kaczki natrzeć wyżej wymienionymi składnikami i odstawić do lodówki pod przykryciem na sześć godzin. Zamarynowane filety kłaść jeden na drugim tak aby mięso się łączyło a skórka była na dole i górze, następnie okręcić w folię spożywczą, ścisnąć i włożyć do zamrażarki na około 12 godzin. Mięso pokroić nożem lub krajalnicą na cienkie plasterki. Podać z serem Bursztyn, ziarenkami gryki, marynowanymi cebulkami oraz lodami o smaku owoców leśnych.