Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
strona 3 / 7
Miejsce dla fanów kuchni amerykańskiej. W roli głównej burgery. Są klasyczne i bardziej wymyślne, np. z krewetkami i majonezem limonowym. Na specjalne zamówienie burger WTF, czyli 2 kg wołowiny w bułce.
Są też żeberka, karkówka, steki czy skrzydełka.
„Kolega już dawno polecał żeberka. Spróbowałam. Proszę Państwa NIEBO W GĘBIE. Naprawdę super. Tak pysznych chyba nigdy nie jadłam. Wybrałam sos musztardowo-miodowy. Nie lubię słodkich sosów do mięsa, więc dla mnie było troszkę za słodko, ale dla mojego męża (który nie przepada za żeberkami) było to mistrzostwo” – pisze Anna.
Kuchnia polska i europejska. Nie brakuje w niej także potraw regionalnych i tradycyjnych. Smakoszy przyciągają tu wykwintne potrawy, takie jak kaczka wolno pieczona w sosie z czerwonego wina, malin i pomarańczy z dzikim ryżem oraz z pieczonym jabłkiem z żurawiną czy antrykot z dojrzewającej wołowiny argentyńskiej podany z ziemniakami paryskimi, ziołowym masłem i warzywami z grilla.
Restauracja kusi również szerokim wyborem deserów - w tym lodów własnej produkcji, kaw przyrządzanych na różne sposoby czy wymyślnych pozycji w menu, jak lasagne z lodami śliwkowymi, listkami z ciasta phyllo podana pod aromatycznym sosem z świeżej wanilii i koniaku.
„Rewelacyjne jedzenie w Magii. Fantastyczne tatary z jelenia i jesiotra. Super zestaw pierogów podanych z czerwonym barszczykiem. Mnie szczególnie przypadły te z kaczką. Wszystko w przyjemnym wnętrzu lubelskiej starówki” – czytamy na portalu.
Kawiarnia, a także miejsce na lunch czy brunch. Stawiają na regionalność produktów, począwszy od polskich serów z małych lokalnych serowarni przez wyroby wędliniarskie aż do wędzonych ryb. Najważniejszy wyznacznik w tworzeniu menu to świeżość i sezonowość. Mają też własną piekarnię, z której wypieki stanowią bazę dla kawiarni i restauracji. Czekając na naleśniki marokańskie czy pierogi z twarogiem i dynią, możemy obserwować kucharzy, jak przyrządzają dla nas potrawy.
„Pysznie, w rozsądnej cenie. Jadłem tutaj kilka razy i za każdym razem inne danie. Kuchnia, można rzec, wyśmienita. Nie warto udawać się na Starówkę, by dobrze zjeść. Wybór trunków też znakomity” – rekomenduje jeden z użytkowników TripAdvisora.