Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Zajazd Marta w Pułankowicach: Żur z kiszonymi rydzami
Restauracja wiele lat temu rozsławiona przez Piotra Bikonta i Roberta Makłowicza. A to za sprawą podawanej od 20 lat dziczyzny, przyrządzanej według receptur Jana Szyttlera, nadwornego kucharza Księcia Eustachego Sapiehy.
Poza dziczyzną restauracja słynie z dań z jagnięciny, baraniny, pierogów z gąsek, kołdunów litewskich w rosole. Ostatnią nowością w karcie jest żur z kiszonymi rydzami, podawany z kopcem ziemniaków, okraszonym skwarkami. To pułankowicka interpretacja żuru na kiszonych rydzach z Wysowej, obfitująca w swojską wędlinę i dużo rydzów.