Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Sekret Sapiehów z Kodnia
To pyszna wędlina dojrzewająca, której recepturę odtworzyły Danuta i Paulina Pietrusik z Kodnia. Polędwicę, schab lub boczek marynuje się w soli, potem w cukrze, znów w soli. Następnie obtacza w leśnych ziołach i wiesza na kilkanaście dni w przewiewnym miejscu.
Krojona w cienkie plastry jak carpaccio zachwyca smakiem, dając wyobrażenie o wspaniałej, staropolskiej kuchni. Sekret Sapiehów idealnie sprawdza się na desce wędlin, można podawać go z serami zagrodowymi, piklami i owocowymi musztardami.