Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Czarcia Łapa: Tatar z anchovies
Jeden z najlepszych tatarów w Lublinie serwuje Maciej Borucki, szef kuchni w restauracji Czarcia Łapa. Podstawa to najlepsza wołowina i w kontrze: bardzo intrygujące dodatki. Jak na przykład masło anchovies. Filety anchois należy rozetrzeć na miazgę, masło utrzeć na śmietanę, dodawać po trochu anchois, przetrzeć przez sito. Kawałeczek takiego masła w zderzeniu w polędwicą czyni cuda.
W zestawie z Czarciej jest polędwica wołowa, żółtko confitowane, relish śliwkowy, korniszony, szalotka, kapary, masło anchovies.