Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Hades Szeroka: Tatar po argentyńsku
Tatary w Lublinie rozsławiła restauracja Hades, mieszcząca się w podziemiach dzisiejszego Centrum Kultury.
- Dostaliśmy od Danuty Damięckiej, śpiewaczki, uczennicy Ady Sari i żony Adama Natanka francuskie pismo poświęcone tatarom. Temat tak nas zaintrygował, że na początek wprowadziliśmy do karty dwanaście tatarów - opowiada Lech Cwalina.
Dziś w restauracji Hades Szeroka podaje się tatara po argentyńsku ze smażonym boczkiem, orzeszkami, żółtkiem i keczupem - z pierwszej karty właśnie. My przepadamy za tatarem po ukraińsku: żółtko, cebula, nasiona kopru, pomidor kiszony, czosnek niedźwiedzi, papryka.