Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Krężniczanka, Krężnica Jara
Raj dla wędkarzy, malownicze stawy i pomosty, wędzarka, która pracuje na okrągło oraz urozmaicona karta. To jedyne miejsce w regionie, gdzie smakosze mogą zjeść wędzoną sielawę. Warto zapolować na dostawę świeżej ryby z Mazur i trafić w termin wędzenia.
A co na obiad? Dla koneserów jest sum z pieca. Stek z suma to obiekt westchnień smakoszy ryb. W Krężniczance podają smacznego pstrąga po lubelsku. Ryba piecze się w piekarniku z warzywami, następnie posypywana jest migdałami. Warto zaskoczyć przyjaciół, zamawiając im płonącego pstrąga w maśle, po podpaleniu mięso nabiera ciekawego smaku.
W karcie jest także lin w śmietanie; danie z upodobaniem podawane w przedwojennych restauracjach. Sam lin ma delikatne, szlachetne mięso i w zderzeniu ze śmietaną oraz młodymi ziemniakami z koperkiem daje to świetny efekt.