Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Karp z kopciuchy
Czyli z małej, przenośnej wędzarki. Do środka sypie się wiórki olchowe, na to idzie ruszt, na ruszt dzwonka karpia, wcześniej umieszczone w solance z przyprawami. Kopciuchę stawia się nad żarem ogniska, po 20 minutach soczysty, wędzony karp jest gotowy. W karpiu z kopciuchy specjalizują się mieszkańcy okolic Janowa Lubelskiego. Ryba jest doskonała, dorównuje wędzonej sielawie. Z janowskim karpiem może rywalizować szyneczka z karpia, wytwarzana przez Gospodarstwo Rybackie Pstrąg Pustelnia koło Opola Lubelskiego.