Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Sitarska w Biłgoraju: Pierogi z gęsiną
Podsmażane, z majerankiem. Miejscowa receptura, kilka wieków tradycji, biłgorajski smak. Choć lubimy tu ruskie, bo biłgorajski twaróg ma swoje tajemnice, a gospodynie robią tu ruskie z podsuszanym serem oraz ze szpinakiem i gorgonzollą, to król jest jeden.
Pierogi z gęsiną kryją soczysty farsz. Kto lubi gęsinę, ceni jej szlachetny smak. Dodatek majeranku podkręca danie. Gęsie pierogi są świetne z wody, ale - podpieczone - oddadzą jeszcze więcej staropolskiej smakowitości.