Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Smażone śledziki w zalewie jabłkowej
Składniki: 80 dag świeżych śledzików (nie mylić ze śledziami solonymi), 3 cebule, 2 marchewki, 8 ziarenek ziela angielskiego, 4 listki laurowe, 10 ziarenek czarnego pieprzu, 1 szklanka soku jabłkowego, 1/2 szklanki octu jabłkowego, 3/4 litra wody, 2 łyżki cukru, sól, pieprz do smaku, olej do smażenia, mąka do obtoczenia śledzi.
Wykonanie: marchew obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać i pokroić w plastry. Marchew i cebulę ugotować al dente wraz z zielem angielskim, liśćmi laurowymi, ziarnkami pierzu. Pod koniec dodać sok, ocet i cukier. Śledziki doprawić solą i pieprzem. Obtoczyć w mące i smażyć na oleju. Przestudzoną zalewą zalać śledzie. Po 24 godzinach można podawać na stół. (Mariia Viznovicch)