Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Stół i Wół (Bramowa 2): Najlepsze steki z grilla
Fani sezonowanych steków już nie muszą jeździć do Adama Chrząstowskiego. W jego restauracji Ed Red w Krakowie i Warszawie sezonuje się wołowinę na sucho. Służy do tego specjalna szafa włoskiej firmy Maturmeat. Teraz taka sama szafa stanęła w restauracji Stół i Wół.
Mięso sezonuje się 28 dni, traci na wadze 20%. Co daje sezonowanie na sucho? Mięso jest delikatne i miękkie, nabiera smaku i aromatu. I o aromat najbardziej tu chodzi. Znika krwisty aromat wołowiny, znika naturalny zapach mięsa, pojawia się delikatny, cudownie karmelowy aromat. Ale to jeszcze nie wszystko. Stół i Wół sprowadził także najlepszy na świecie piec firmy Josper opalany drewnem z drzew egzotycznych. Dochodzą dymne, grillowe aromaty.
Jedliśmy antrykot sezonowany 28 dni. Mięso było soczyste, niezwykle aromatyczne, smak tłustych kąsków na brzegu antrykotu – doskonały. W lutym szefowie kuchni jadą na szkolenie z obsługi nowego pieca do Barcelony, gdzie poznają pełnię jego możliwości. Dotychczas antrykot kosztował 28 zł za 100 g, nowy stek będzie kosztował 19 zł za 100 gramów. Warto skorzystać z promocji: steki za pół ceny.