Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Kuchnia

Grzybowy zawrót głowy! Jedliście kiedyś deser z grzybami?
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Grzybowy zawrót głowy! Jedliście kiedyś deser z grzybami?

Jesień to oczywiście sezon na grzyby. A Polacy kochają dania z grzybami. Ale czy ktoś kiedyś spotkał się z deserem, gdzie mamy dodatek grzybów?

Trzy dania za 69 zł! Zbliża się jesienna edycja Restaurant Week
Nasz Patronat

Trzy dania za 69 zł! Zbliża się jesienna edycja Restaurant Week

Już 8 października rozpocznie się jesienna edycja Restaurant Week. To wyjątkowy festiwal, który pozwala na przeżycie wspaniałych momentów przy trzydaniowej kolacji za jedyne 69 zł. Udział bierze kilkanaście lubelskich restauracji.

Jesień w pełni. Oznacza to wysyp grzybów w lubelskich lasach
ZDJĘCIA
galeria

Jesień w pełni. Oznacza to wysyp grzybów w lubelskich lasach

Nadeszła piękna złota jesień. Ostatnie dni były ciepłe i wilgotne, a to oznacza, że w lasach jest wysyp grzybów.

„Smakowite Lubelskie”, czyli promocja zdrowego i dobrego.
NASZ PATRONAT
5 października 2024, 10:00

„Smakowite Lubelskie”, czyli promocja zdrowego i dobrego.

Już na początku października odbędzie się impreza promująca zdrowe, lokalne i naturalne produkty z Lubelszczyzny. Oprócz tego na uczestników czeka moc atrakcji.

Praca od bladego świtu. Wszystko dla smaku świeżego pieczywa
ZŁOTA SETKA

Praca od bladego świtu. Wszystko dla smaku świeżego pieczywa

Ich praca zaczyna się bladym świtem, aby rano ludzie mogli cieszyć się smakiem świeżego pieczywa. Piekarnia Pęzioł działa w Lublinie 21 lat.

Największym wyzwaniem był catering dla 10 tys. osób. Ale po pandemii wciąż stają na nogi
ZŁOTA SETKA

Największym wyzwaniem był catering dla 10 tys. osób. Ale po pandemii wciąż stają na nogi

Od zawsze żywienie innych było wpisane w zawód tych ludzi. Najpierw była to instytucja zrzeszająca lubelską gastronomię, potem restauracja. Właściciele kultowej restauracji Koncertowa z Lublina przecierali szlaki w różnych aspektach lokalnej gastronomii.

Kotlet na talerzu. Jeśli nie schabowy, to jaki? Kilka sprawdzonych przepisów

Kotlet na talerzu. Jeśli nie schabowy, to jaki? Kilka sprawdzonych przepisów

W niedzielę Polacy jedzą schabowe. Czy tylko? Kotlet niejedno ma imię. Na prośbę naszych czytelników sprawdzone przepisy na kotlety z mięsem i bez.

Kochamy kuchnię włoską. A za co? Za smaki
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Kochamy kuchnię włoską. A za co? Za smaki

Wszyscy kochają kuchnię włoską. Pizza, makarony, desery... Żeby spróbować prawdziwej kuchni włoskiej nie trzeba wcale jechać do słonecznej Italii.

One wiedzą jak być na fali - nad zalewem powstał nowy lokal
WIDEO
film

One wiedzą jak być na fali - nad zalewem powstał nowy lokal

Odwiedzający Zalew Zemborzycki mają nowe miejsce, gdzie mogą odpocząć po spacerze wokół "lubelskiego morza". Nowy lokal zaprasza wszystkich - także poza sezonem.

Przepisy na niedzielny obiad - szybkie, tanie, sprawdzone

Przepisy na niedzielny obiad - szybkie, tanie, sprawdzone

Leniwe czy kopytka. A może rydzyki z kluskami albo zapomniane pierogi z pomarańczami. Lubelska kuchnia regionalna słynie ze smacznycznych potraw mącznych. Oto przykłady i sprawdzone przepisy akurat na niedzielny obiad

Dziennik ze smakiem: Pistacjowy zawrót głowy
film

Dziennik ze smakiem: Pistacjowy zawrót głowy

Pistacje to teraz najmodniejszy produkt w kuchni. Pyszna pasta pistacjowa ma wiele zastosowań w cukiernictwie.

Skromny pomidor jest jednym z najsilniejszych antyrakowych „wojowników”.
PRZEPISY

Bawole serce na talerzu. Najlepsze przepisy na dania z pomidorów

Pomidory są najlepsze pod koniec lata. Bawole serce i malinowy to najsmaczniejsze odmiany na talerz. Mamy dla was sprawdzone przepisy na wrześniowe dania z pomidorów. Przed wami top 10 pomidorowych dań

Znamy najlepsze produkty Lubelszczyzny 2024. Frykasy z Kodnia i wiele innych

Znamy najlepsze produkty Lubelszczyzny 2024. Frykasy z Kodnia i wiele innych

Pierogi z rybą, ser z czosnkiem, czy konfitura pigwowa z pędami sosny. Nasz region ma potrawy, którymi warto się chwalić. Zostały one docenione na Europejskim Festiwalu Smaku

XXVI Lubelskie Święto Chleba
ZDJĘCIA
galeria

XXVI Lubelskie Święto Chleba

Chleby, drożdżówki, chałki, cebularze, ciasta, oleje, sery. Tego wszystkiego można było spróbować podczas jarmarku produktów regionalnych na XXVI Lubelskim Święcie Chleba. Były też inne atrakcje i m.in. darmowe badania.

Pierogi naszym dobrem narodowym!
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Pierogi naszym dobrem narodowym!

Na słodko, na słono, z owocami i na święta z kapustą i grzybami. Pierogi możemy jeść cały rok i z czym tylko chcemy. A jaki jest sekret najlepszych pierogów?

Lubelskie Święto Chleba. Będzie smacznie i tradycyjnie
15 września 2024, 10:00

Lubelskie Święto Chleba. Będzie smacznie i tradycyjnie

Jarmark produktów tradycyjnych, występy artystyczne, przesiewowe badania wzroku i wiele innych atrakcji. To wszystko czeka na uczestników XXVI Lubelskiego Święta Chleba.

Tradycyjnie nie znaczy nudno, ale smacznie!
DZIENNIK ZE SMAKIEM
film

Tradycyjnie nie znaczy nudno, ale smacznie!

Tradycyjna kuchnia odchodzi do lamusa? My uważamy że nie! W pierwszym odcinku "Dziennika ze smakiem" zapraszamy do Piotrkowa, gdzie panie z miejscowego Koła Gospodyń Wiejskich ugotowały nam prawdziwe smakołyki, według przepisów ich babć i prababć. Zdrowe, pożywne i pyszne!

Katarzyna Bosacka, Michał Fabiszewski oraz ostrygi i inne tajemnice
Europejski Festiwal Smaku
galeria

Katarzyna Bosacka, Michał Fabiszewski oraz ostrygi i inne tajemnice

Stare Miasto wypełniły stragany na których można znaleźć produkty z całego świata. Podczas festiwalu można spróbować egzotycznych smaków

3 dni przy kawie i czekoladzie. Festiwal Hobby&Biznes do niedzieli
ZDJĘCIA
30 sierpnia 2024, 12:00
galeria

3 dni przy kawie i czekoladzie. Festiwal Hobby&Biznes do niedzieli

W hali Targów Lublin pachnie kawą i czekoladą, a w tle słychać rozmowy o biznesie. To wszystko z powodu odbywającego się tam festiwalu Hobby&Biznes.

Na Targach Lublin zapachnie kawą i czekoladą. Będzie można też porozmawiać o biznesie
NASZ PATRONAT
30 sierpnia 2024, 12:00

Na Targach Lublin zapachnie kawą i czekoladą. Będzie można też porozmawiać o biznesie

Po raz kolejny w Lublinie odbędą się Targi Kawy, Czekolady i Herbaty. W tym roku jednak festiwal rozrasta się i powstaną specjalne strefy dla hobbystów i biznesmenów.

Kuchnia pełna smaków. Warsztaty kulinarne podczas Lubliner Festival
ZDJĘCIA
galeria

Kuchnia pełna smaków. Warsztaty kulinarne podczas Lubliner Festival

Lubliner Festival trwa w najlepsze. Na uczestników czeka wiele wydarzeń kulturalnych. Wśród nich są także warsztaty kulinarne.

W skali roku wydawanych jest tu ponad 72 tys. obiadów

Plastikowe pojemniki poszukiwane. Kuchnia apeluje o pomoc

Kuchnia Brata Alberta potrzebuje pojemników na żywność. Każdy może pomóc, tym samym zapewniając pożywny posiłek dla bezdomnych i potrzebujących.

Kuchnia zapomniana, a bardzo dobra i zdrowa
DZIEŃ WSCHODZI
film

Kuchnia zapomniana, a bardzo dobra i zdrowa

W poprzednim odcinku dowiedzieliśmy się sporo na temat historii kuchni lubelskiej i jej podstawowych składnikach. Dzisiaj kontynuujemy tę kulinarną podróż.

Cudze chwalicie, swego nie znacie! Poznajcie kuchnię lubelską
DZIEŃ WSCHODZI
film

Cudze chwalicie, swego nie znacie! Poznajcie kuchnię lubelską

Praktycznie codziennie sięgamy po dania z kuchni włoskiej, francuskiej, azjatyckiej. Ale czy ktoś pamięta jeszcze, że Lubelszczyzna także słynie z bogatej i smacznej kuchni?

Czas na grzyby do lasu. Ale jak zbierać bezpiecznie?
PORADNIK

Czas na grzyby do lasu. Ale jak zbierać bezpiecznie?

W lasach pełno grzybów. Ale jak zbierać je bezpiecznie i gdzie są najlepsze miejsca do zbierania?

ALARM24

Masz dla nas temat? Daj nam znać pod numerem:
Alarm24 telefon 691 770 010

Wyślij wiadomość, zdjęcie lub zadzwoń.

kliknij i poinformuj nas!

Najczęściej czytane

Dzisiaj · Tydzień · Wideo · Premium