Przepis Pani Wali zaskoczył nas całkowicie. Pizza wyszła przepyszna. I arystokratyczna w smaku.
Składniki
30 dag chudego twarogu
szczypta soli
6 łyżek mleka
12 łyżek oleju
2 jajka
60 dag mąki
11/2 opakowania proszku do pieczenia.
Farsz:
4 jajka na twardo
20 dag sera gouda w plasterkach
1 puszka pomidorów bez skórki
8 sardeli
1 puszka karczochów
oregano
pieprz
sól czosnkowa
Wykonanie
Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim 4 natłuszczone formy do pieczenia pizzy.
Obrać jajka, pokroić na plasterki.
Ser pokroić w paski szerokości 2 cm.
Na cieście dekoracyjnie rozłożyć jajka, pomidory, sardele i karczochy w plastrach.
Posypać oregano, pieprzem i solą czosnkową.
Obłożyć paskami sera.
Piec 35 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Smacznego!