Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR SULISZ

Lista artykułów:

Czas na wiosenne gotowanie

Czas na wiosenne gotowanie

Agnieszka Filiks, szefowa restauracji Siwy Dym w Celejowie i zdobywczyni "Złotej Łyżki Dziennika Wschodniego na wiosnę zdecydowanie zmienia kartę w restauracji i w domu.

Jak przyrządzić smaczną pierś z kaczki?

Jak przyrządzić smaczną pierś z kaczki?

Zasłynął z kaczki podawanej z malinowym sosem. Jeden z najlepszych kucharzy lubelskich podawał ją na wiele sposobów. Od klasycznej kaczki z jabłkami, przez kaczkę w imbirze po kaczkę w pomarańczach. Ceni kuchnię opartą na lokalnych produktach, jak ognia unika gotowych przypraw.

Wielki biały pies w Andersenie

Wielki biały pies w Andersenie

W niedzielę 23 marca o godz. 12 warto zabrać dzieci na spektakl „Tymoteusz i Psiuńcio.

Osiem groteskowych pogrzebów w Teatrze Osterwy

Osiem groteskowych pogrzebów w Teatrze Osterwy

W weekend (21-23.-3) w Teatrze Osterwy możecie zobaczyć sztukę Hanocha Levina "Pakujemy manatki. Komedia na osiem pogrzebów.

Zobaczcie Lód. Koniecznie!

Zobaczcie Lód. Koniecznie!

W poniedziałek, 24 marca, o 19 w Centrum Kultury macie niepowtarzalną okazję, żeby zobaczyć głośne przedstawienie Janusza Opyńskiego „Lód.

Zrozumieć H. W Teatrze Starym

Zrozumieć H. W Teatrze Starym

W sobotę 15 marca o godz. 19 w lubelskim Teatrze Starym możecie zobaczyć głośny spektakl o Henryce Krzywonos-Strycharskiej - kobiecej legendzie Solidarności.

Jak przyrządzić ormiański kebab?

Jak przyrządzić ormiański kebab?

Od czasu do czasu nachodzi mnie nieodparta chęć na ormiański kebab. Nazywany także szisz kebabem, zostaje upieczony na żywym ogniu, zdjęty z patyka i zawinięty w cieniutki placek lawasz. Wraz z rozmaitymi dodatkami; najczęściej marynowanymi warzywami. Taki kebab, zrobiony ze świeżego mięsa, które miele się z cebulą, nijak nie przypomina kebabu, który znamy z licznych miejsc w Lublinie.

XI Turniej Panien Apteczkowych. Zgłoś swoją nalewkę

XI Turniej Panien Apteczkowych. Zgłoś swoją nalewkę

W pierwszy dzień wiosny przyjadą do Lublina Panny Apteczkowe z całej Polski, żeby po raz jedenasty wymienić się przepisami i doświadczeniami w nastawianiu nalewek. A skoro wiosna, to podpowiadamy, jak zacząć nalewkowy sezon.

Kino, gotowanie na żywo, koncerty. Nowości w Teatrze Osterwy

Kino, gotowanie na żywo, koncerty. Nowości w Teatrze Osterwy

Najpierw Kupiec wenecki, potem Mistrz i Małgorzata. Do tego Barowe sztuki, gotowanie na żywo, kino i koncerty. Na dobry początek Waglewski, Fisz, Emade. W Teatrze Osterwy w Lublinie nowość goni nowość.

Jak przygotować i podać deskę serów?

Jak przygotować i podać deskę serów?

Sery są modne; także w naszym regionie. Z jednej strony mamy do dyspozycji wspaniałe sery z kolekcji Old Poland z utytułowanym Bursztynem, który nie ustępuje najlepszym włoskim i francuskim serom. Z drugiej strony w naszym regionie powstają kolejne domowe serowarnie, gdzie powstają wybitne sery zagrodowe. Nic dziwnego, że w restauracjach coraz częściej spotkamy deskę serów. Na której zamiast serów z marketów i sieciówek pojawiają się sery z Radzynia czy Wąwolnicy i wybitne sery z Europy.