Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

(Sz)

Lista artykułów:

 (Archiwum)

"Supermarket i Narodowe VooDoo” w Gardzienicach

W piątek i sobotę 15. i 16. czerwca w Gardzienicach możecie zobaczyć premierowe pokazy spektaklu \"Supermarket i Narodowe VooDoo”.

 (Archiwum)

Spotkanie z Wacławem Oszajcą

Lubisz dobrą poezję? Przyjdź na dzisiejsze spotkanie, w poniedziałek 11 czerwca o godz. 17 do restauracji \"Hades-Szeroka” w Lublinie.

 (Archiwum)

Poznaj smaki Krainy Rumianku

W niedzielę 17 czerwca w Hołownie będzie można spróbować regionalnych potraw doprawionych rumiankiem. Będzie coś dla ciała i ducha.

 (M. Kaczanowski)

Przepis na kurczaka po chińsku

Żeby zrobić to danie, najlepiej zaopatrzyć się w żeliwny wok, który pozwoli nam szybo i sprawnie przyrządzić kurczaka po chińsku. Kto nie ma woka, może przyrządzić to danie przy pomoc dwóch patelni.

 (W. Sulisz)

Sekret Sapiehów

Danuta Pietrusik z Kodnia postanowiła odtworzyć recepturę na słynne wędliny dojrzewające, które podawano na dworze Sapiehów.

 (W. Sulisz)

Sekret Sapiehów

Danuta Pietrusik z Kodnia postanowiła odtworzyć recepturę na słynne wędliny dojrzewające, które podawano na dworze Sapiehów.

 (Zamkowa Kuchnia)

Nowa restauracja w Janowcu: Przysmaki z Zamkowej Kuchni

Ryby z lubelskich stawów, dania na podstawie ekologicznych produktów z okolicznych gospodarstw i związek ze smakami regionu – mają wyróżniać nową restaurację \"Zamkowa Kuchnia”, która podjęła pierwszych gości w ostatni majowy weekend.

 (AA / MoDO)

Pierogi z Dżemem

Na XIII Festyn „W Krainie pierogów” w Bychawie przygotowano 62 tysiące pierogów. – Pierogi sprzedawaliśmy do godziny 24 w nocy i po raz pierwszy nam ich zostało – mówi Mateusz Wróblewski z Bychawskiego Centrum Kultury.

 (Tomasz Zalewski)

Smaki Lubelszczyzny w Galerii Olimp

Forszmak po lubelsku, sery Old Poland, cebularze, gryczaki i jaglaki, śliwki nałęczowskie i maślane koguty będą czekać na fanów regionalnej kuchni z Lubelszczyzny, którzy w piątek 25 maja odwiedzą Galerię Olimp w Lublinie.

 (Maciej Kaczanowski)

Pierogi z Dżemem

Zespół Dżem będzie gwiazdą rozpoczynającego się w niedzielę 27 maja o godz.13 Ogólnopolskiego Festynu \"W Krainie Pierogów”.