Ryby z lubelskich stawów, dania na podstawie ekologicznych produktów z okolicznych gospodarstw i związek ze smakami regionu – mają wyróżniać nową restaurację "Zamkowa Kuchnia”, która podjęła pierwszych gości w ostatni majowy weekend.
Zwolennicy dań z rusztu powinni skusić się na kiełbasę z grilla. – To biała kiełbasa, robiona przez nas w kuchni, zawierąca 100% mięsa – dodaje Jastrzębski. Karkówka z grilla w miodowej zalewie kosztuje 12 zł, schab w sosie staropolskim 20 zł. W podobnej cenie zamówimy klasyczny schab z kością i polędwiczki wieprzowe ze szpinakiem.
Na amatorów tradycyjnych lubelskich smaków czekają flaki przyprawiane imbirem za 12 zł. Do mięs można zamówić warzywa z grilla, pieczone ziemniaki z sosem czosnkowym i kaszę gryczaną z olejem lnianym.
Na deser można zjeść sernik babci Janinki i wypić dobrą kawę.