Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
To faszerowane szyjki gęsie pieczone razem z gęsią w piekarniku.
Gęsty, sycący, pyszny. Trochę inny niż nasz polski krupnik.
To bardzo znana potrawa z marchwi. Na słodko. Może być samodzielną przekąską, może być pysznym deserem.
To wspaniała przekąska z jaj i cebuli.
Czulent to jeden z największych przysmaków kuchni żydowskiej.
Pieśń o Rolandzie, \"Drzewo” Wiesława Myśliwskiego, \"Niepokoje średniowiecza” i \"Trzej muszkieterowie” – to spektakle, które bezpłatnie zobaczycie na Jarmarku Jagiellońskim w Lublinie.
Biłgoraj słynie z powieści Singera, cudownego źródełka św. Marii Magdaleny, sitarzy i piroga biłgorajskiego, uważanego za najsłynniejszy regionalny przysmak Lubelszczyzny.
Aż wierzyć się nie chce, że podczas kulinarnej wyprawy do Tarnogrodu, gdzie w piekarniach sprzedaje się pyszny tarnogrodzki piróg – można na własne oczy zobaczyć w miejscowym kościele dwa obrazy Domenico Tintoretta, jednego z najsłynniejszych malarzy na świecie.
Na \"Kulinarnej mapie Lubelszczyzny\", wspólnym projekcie Dziennika i Województwa Lubelskiego janowski gryczak zajmuje ważne miejsce
Utarło się przekonanie, że pierogi to typowe danie kuchni staropolskiej, bo w Polsce pierogi wymyślono. Okazuje się, że ojczyzną pierogów są Chiny. Do Europy zostały przywiezione przez podróżnika Marco Polo.