Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Przed nami post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych [przepisy, zdjęcia]
galeria

Przed nami post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych [przepisy, zdjęcia]

Przed nami podkoziołek, Środa Popielcowa i post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych związanych z okresem Wielkiego Postu. Pomimo swej prostoty, potrafią zachwycić największego smakosza

Nowa „Księga Dżungli”
galeria

Nowa „Księga Dżungli”

Jakub Roszkowski, twórca głośnego „Wesela” na nowo zinterpretował słynną powieść Kiplinga i wyreżyserował w Andersenie współczesną wersję losów Mowgliego. Premiera już 10 lutego. Widzieliśmy sceny ze spektaklu. Widzowie będą zaskoczeni

Gdzie zjeść dobre flaki w Lublinie i regionie?

Gdzie zjeść dobre flaki w Lublinie i regionie?

Najsłynniejsze są Piaseckie, o których Lucjan Świetlicki pisał tak: Zmysł powonienia tu goni ludzi/ Przeróżne menu zaostrza smaki/ Autem grubasy, piechotą chudzi/ Chcą tu spożywać przepyszne flaki.

Co w restauracjach słychać? Anuszik Bar i Willa Filiks

Co w restauracjach słychać? Anuszik Bar i Willa Filiks

Anuszik Bar to miejsce dla zwolenników ormiańskiej kuchni przyrządzanej na grillu opalanym drewnem.

Krzysztof Bojarski z restauracji Przystań poleca schab zawijany z boczkiem podawany z opiekanymi ziemniakami, warzywami oraz zestawem surówek
galeria

Polska kuchnia w Lublinie. Gdzie dobrze zjesz? [TOP 10]

Coraz więcej turystów pyta w Lublinie o restauracje z tradycyjną, polską kuchnią. Chcą zjeść dobry barszcz, grochówkę i kapuśniak. Na drugie bigos, gołąbki, kaszankę, pierogi i zrazy. Oto 10 miejsc w Lublinie z dobrą, polską kuchnią.

Lublin: Co w restauracjach słychać?

Lublin: Co w restauracjach słychać?

Na ulicy Onyksowej w Lublinie otworzyła się „Cukiernia i Restauracja Williams. Siódme urodziny obchodzić będzie restauracja Siedem Życzeń

Kuba Piętowski, szef kuchni restauracji 2 PI ER w Lublinie stawia w styczniu na kapuśniak i kwaśnicę

Łatwo je zrobić, są tanie i sycące. 7 dań na styczeń z regionalnymi akcentami

Są tanie, sycące i bardzo smaczne. W dodatku następnego dnia jeszcze lepsze. Wybraliśmy siedem dań z regionalnymi akcentami. Od bigosu, przez kapuśniak po lubelsku po zupę pana Twardowskiego.

Gdzie zjeść dobrego tatara? TOP 10 miejsc w Lublinie
galeria

Gdzie zjeść dobrego tatara? TOP 10 miejsc w Lublinie

W kwestii tatara Lublin ma się bardzo dobrze. Tatar występuje w restauracjach lubelskich w kilkunastu intrygujących odsłonach. I ma swoich koneserów wśród smakoszy z całej Polski. Oto 10 najciekawszych miejsc na zjedzenie solidnego tatara zimową porą

"Najsmaczniejsze" restauracje w Lubelskiem 2017
galeria

"Najsmaczniejsze" restauracje w Lubelskiem 2017

Karp z wędzarni czy krewetki z pieca? Gulaszowa czy soczyste zawijańce janowickie? A może świetna zupa rybna? Wśród smakołyków, które polecamy są słynne cynaderki, podlaskie kartacze, flaki po zamojsku, polędwiczka z dorsza podwędzana na drzewie śliwkowym i żur na kiszonych rydzach. Jak zawsze nasz ranking jest subiektywny, a najciekawsze naszym zdaniem restauracje w regionie przedstawiamy w porządku alfabetycznym.

„Prawda” Floriana Zellera idzie przez europejskie i polskie sceny jak burza
Zdjęcia
30 grudnia 2017, 19:00
galeria

Komedia erotyczna w Teatrze Osterwy. "Prawda" Floriana Zellera

Od paryskiej premiery w 2011 roku sztuka „Prawda” Floriana Zellera idzie przez europejskie i polskie sceny jak burza. W Lublinie żywiołową komedię reżyseruje Paweł Aigner.