Na ulicy Onyksowej w Lublinie otworzyła się „Cukiernia i Restauracja Williams. Siódme urodziny obchodzić będzie restauracja Siedem Życzeń
Cukiernia i Restauracja Williams
Na ulicy Onyksowej w Lublinie otworzyła się „Cukiernia i Restauracja Williams”. Szlachetne wnętrze, dystyngowane meble, lady uginające się od ciastek i stoliki dla restauracji. Smakosze już zwiedzieli się o ogromnej porcji tatara, który przyrządzany jest według rodzinnej receptury Jacka Ochala. Na dobry początek restauracja proponuje kulinarną podróż dookoła świata. W styczniu był już tydzień francuski, kończy się polski.
W poniedziałek zaczyna się tydzień włoski. W karcie m.in. lasagne po bolońsku, makaron z owocami morza, tagliatelle z grzybami, parmigiana. Od 29 stycznia do 30 stycznia będzie kuchnia germańska, od 31 stycznia do 2 lutego kuchnia brytyjska.
Siedem Życzeń
Restauracja Siedem Życzeń znana z dobrych śniadań, będzie pod koniec miesiąca obchodzić 7 urodziny. Z tej okazji Mateusz Biały Białkowski, szef kuchni, szykuje kolację smakosza, która odbędzie się 28 stycznia o godz. 20.
W programie wieczoru 7 dań. Od przekąsek, przez zupy, drugie i desery. My już próbowaliśmy kremu z pieczonego buraka (pyszny), cebulowej na winie (do poprawki), roladek z pstrąga, smakowitego łososia w sosie limonkowym. Oraz wybornego supreme z kurczaka. Palce lizać.
Mateusz Białkowski to młody, zdolny szef z fantazją, który z powodzeniem gotował w Hotelu Ilan. W Siedmiu Życzeniach zawalczył o kolacje komentowane, ostatnio wprowadził Festiwal Pierogów. W sobotę będą na przykład pielmieni.
Sama restauracja powoli wypływa na szerokie wody, czuć, że właściciele obrali właściwy kurs. Białkowski ma dryg do owoców morza – szukajcie ich w karcie.