Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Poszukiwacze naturalnych smaków powinni w sobotę i niedzielę 11-12 sierpnia odwiedzić Janów Lubelski, który stanie się kulinarną stolicą wschodniej Polski. W trakcie Festiwalu Kaszy Gryczaki 2012 będzie można spróbować serów zagrodowych, wędzonego karpia i niezliczonych potraw z kaszą w roli głównej.
Dobry adres dla miłośników rosyjskiej kuchni, niektóre dania na pięć z plusem.
Nowy spektakl Pawła Passiniego zapowiada się sensacyjnie. Jest oparty na Księdze Blasku, odwołuje się do Hioba, Dziadów i teatru Tadeusza Kantora. Premiera już 3 sierpnia na festiwalu w Edynburgu.
Prawdopodobnie mają najlepszą pizzę w Lublinie.
W Teatrze Andersena możecie przez całe wakacje oglądać wystawę intrygujących kostiumów teatralnych. Wystarczy zabrać dziecko, poprosić o otwarcie wystawy, zapalić światło i znaleźć się w bajkowym świecie.
W 2004 roku Maja Podleśna zaczęła pisać ikony. Rok później w kościele parafialnym w Pliszczynie jej pierwsza ikona Chrystus Pantokrator została uroczyście poświęcona.
Nasza regionalna kuchnia nie ma sobie równych w Polsce. A potrawy nagrodzone podczas tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Smaki Regionów są trendy.
Przedstawiamy 27 najciekawszych produktów turystycznych naszego regionu, które walczą o certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej
Mają genialny kapuśniak, ruskie pierogi, wątróbkę i dobry marketing.
Polędwiczki po gęsieńsku, sery kodeńskie, dzik pieczony, szynka staropolska w ziołach, kwas chlebowy, kordiały i nalewki czekają na pasjonatów dobrej kuchni na zamku w Janowcu nad Wisłą. Początek wielkiej uczty w niedzielę 15 lipca o godz. 12.