Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Ojciec Waldemar Woźniak w stroju Krzyżaka (z lewej). (Archwum)

Pierwszy Krzyżak z Polski

Rocznik 1969. Miejsce urodzenia; Gdańsk. Znaki szczególne: Krzyżak, czarna sutanna i biały płaszcz z czarnym krzyżem.

Ul. Krawiecka z widokiem na Podwale. (Józef Czechowicz)

Lublin w obiektywie Józefa Czechowicza (mapa)

Nieznane do tej pory zdjęcia zobaczymy w piątek w Galerii Michałowski. Tak zakończy się szósty spacer z poetą, organizowany przez Teatr NN.

Z grilla, z masłem, ziołami i ziemniakami z ogniska. (Archiwum)

Karp po wędkarsku

Karpia złapać, wypatroszyć, umyć, posolić, natrzeć solą, do środka włożyć cebulę, masło i świeże zioła.

Brunon Schulz (Archiwum)

Urodziny Brunona Schulza

Mariusz Kiryła, malarz z Paryża i Świdnika wcieli się w czwartek w postać Brunona Schulza, pisarza z Drohobycza.

Podczas każdego ze zlotów na zespół i fanów czekają inne atrakcje (Kuba Krzysiak/Archiwum)

Budka Suflera kopie w Nałęczowie (wideo)

W 20 minucie meczu grający na lewym skrzydle Tomek Zeliszewski, perkusista Budki, dostaje podanie od Romualda Lipki.

zesława Szczepańska z Jaszczowa upiekła nagrodzony kulebiak generałowej Kickiej. (Maciej Kaczanowski

Wielka degustacja w Skansenie (zdjęcia)

Ponad dwa tysiące osób odwiedziło dziś Muzeum Wsi Lubelskiej, gdzie można było spróbować aż 120 regionalnych smakołyków.

Tak było w skansenie ostatnim razem (Maciej Kaczanowski/Archiwum)

Idź do skansenu i najedz się po uszy

Aż 122 potraw będzie można skosztować w niedzielę w Muzeum Wsi Lubelskiej.

Selerowe ravioli

Selerowe ravioli

Zamiast ciasta na pierogi plaster selera. Zamiast mięsa odrobina wędzonego łososia. I pyszne ravioli gotowe.

Andrzej Augustyniak z restauracji Graf-Marina będzie częstował flakami publiczność. (Jacek Świerczyń

Flaki z Piask doczekały się festiwalu

Aż pięciu tysięcy ludzi spodziewają się w niedzielę organizatorzy I Festiwalu Flaków w Piaskach.

 (Jacek Świerczyński)

Wąwolnica pije, Matka Boska płacze

Rano piją. W południe piją. Wieczór piją. A turyści patrzą. Z całej Polski jadą i widzą, jak Wąwolnica na rynku pije.