Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Ireneusz Michaluk, szef kuchni w Bombardino, długo pracował we włoskich restauracjach. W Lublinie przyrządza wyśmienite tagliatelle z kurczakiem, śmietaną, pieczarką, pastą truflową i Grana Padano
galeria

Gdzie zimą zjeść najlepszy makaron w Lublinie? TOP 10 miejsc

Nic tak nie poprawia nastroju w mroźny dzień, jak porcja smacznego makaronu. Dobre tagliatele to pełnia szczęścia. Dlaczego? Makarony zawierają tryptofan i fenyloalaninę, które produkują endorfiny, zwane hormonami szczęścia

Schabowy po lubelsku. Jak zrobić dobry kotlet schabowy? Porady szefów kuchni
film

Schabowy po lubelsku. Jak zrobić dobry kotlet schabowy? Porady szefów kuchni

Żeby go dobrze przyrządzić w domu, trzeba znać parę kucharskich sekretów. Od wyboru mięsa w sklepie, przez panierowanie i smażenie.

Wyjątkowe przepisy na śledzia. Z kartoflem, po japońsku i pod szubą

Wyjątkowe przepisy na śledzia. Z kartoflem, po japońsku i pod szubą

Był najważniejszym pokarmem w czasie Wielkiego Postu. Przez 40 dni zdążył się przejeść. Stąd rozstawano się z nim w wielce malowniczy sposób, wyprawiając mu pogrzeb. Najbardziej okazałego śledzia wieszano na drzewie. To była kara za to, że wyparł z kuchni syte jadło

Przed nami post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych [przepisy, zdjęcia]
galeria

Przed nami post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych [przepisy, zdjęcia]

Przed nami podkoziołek, Środa Popielcowa i post. Oto 7 najciekawszych potraw regionalnych związanych z okresem Wielkiego Postu. Pomimo swej prostoty, potrafią zachwycić największego smakosza

Nowa „Księga Dżungli”
galeria

Nowa „Księga Dżungli”

Jakub Roszkowski, twórca głośnego „Wesela” na nowo zinterpretował słynną powieść Kiplinga i wyreżyserował w Andersenie współczesną wersję losów Mowgliego. Premiera już 10 lutego. Widzieliśmy sceny ze spektaklu. Widzowie będą zaskoczeni

Gdzie zjeść dobre flaki w Lublinie i regionie?

Gdzie zjeść dobre flaki w Lublinie i regionie?

Najsłynniejsze są Piaseckie, o których Lucjan Świetlicki pisał tak: Zmysł powonienia tu goni ludzi/ Przeróżne menu zaostrza smaki/ Autem grubasy, piechotą chudzi/ Chcą tu spożywać przepyszne flaki.

Krzysztof Bojarski z restauracji Przystań poleca schab zawijany z boczkiem podawany z opiekanymi ziemniakami, warzywami oraz zestawem surówek
galeria

Polska kuchnia w Lublinie. Gdzie dobrze zjesz? [TOP 10]

Coraz więcej turystów pyta w Lublinie o restauracje z tradycyjną, polską kuchnią. Chcą zjeść dobry barszcz, grochówkę i kapuśniak. Na drugie bigos, gołąbki, kaszankę, pierogi i zrazy. Oto 10 miejsc w Lublinie z dobrą, polską kuchnią.

Kuba Piętowski, szef kuchni restauracji 2 PI ER w Lublinie stawia w styczniu na kapuśniak i kwaśnicę

Łatwo je zrobić, są tanie i sycące. 7 dań na styczeń z regionalnymi akcentami

Są tanie, sycące i bardzo smaczne. W dodatku następnego dnia jeszcze lepsze. Wybraliśmy siedem dań z regionalnymi akcentami. Od bigosu, przez kapuśniak po lubelsku po zupę pana Twardowskiego.

Gdzie zjeść dobrego tatara? TOP 10 miejsc w Lublinie
galeria

Gdzie zjeść dobrego tatara? TOP 10 miejsc w Lublinie

W kwestii tatara Lublin ma się bardzo dobrze. Tatar występuje w restauracjach lubelskich w kilkunastu intrygujących odsłonach. I ma swoich koneserów wśród smakoszy z całej Polski. Oto 10 najciekawszych miejsc na zjedzenie solidnego tatara zimową porą

"Najsmaczniejsze" restauracje w Lubelskiem 2017
galeria

"Najsmaczniejsze" restauracje w Lubelskiem 2017

Karp z wędzarni czy krewetki z pieca? Gulaszowa czy soczyste zawijańce janowickie? A może świetna zupa rybna? Wśród smakołyków, które polecamy są słynne cynaderki, podlaskie kartacze, flaki po zamojsku, polędwiczka z dorsza podwędzana na drzewie śliwkowym i żur na kiszonych rydzach. Jak zawsze nasz ranking jest subiektywny, a najciekawsze naszym zdaniem restauracje w regionie przedstawiamy w porządku alfabetycznym.