Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Największym i na dodatek bez wątpienia królewskim specjałem wielkanocnym był „pasztet ollaputreda francuska” przyrządzony z kapłona – Rozmowa z prof. Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.
Jakieś problemy w kuchni? Pomóc może Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis
Jak zrobić idealne jajka faszerowane – tłumaczy Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski.
Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis specjalnie dla naszych Czytelników
Specjalnie dla naszych Czytelników Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski
O tym, co podać na wielkanocny stół mówi nam, zielarka fitoterapeutka, miłośniczka kuchni roślinnej, Justyna Pargieła.
W ofercie mamy także przepis na sernik. Podpowiadamy także, co podać w lany poniedziałek.
Święta na ostatnia chwilę? Jeżeli macie tak w domach, to mamy też podpowiedź co zrobić w kuchni.
Piotr Wysocki. Niezapomniany książę Jan Gintułt w „Popiołach”. Polski aktor filmowy, teatralny i telewizyjny. 50 lat na scenie i 80 lat w życiu. Legenda Teatru im. Juliusza Osterwy w Lublinie. Ojciec Piotra Wysockiego, perkusisty zespołów Kobranocka i Atrakcyjny Kazimierz. Wciąż zakochany w życiu. W ostatnim spektaklu sezonu „Amadeusz” Petera Shaffera ze sceny nie mówi ani słowa. A jednak przez publiczność przechodzi prąd.
Jeszcze w średniowieczu wielu teologów uważało, że chrześcijanie nie powinni jeść wieprzowiny. Skoro Chrystus nie jadł wieprzowiny, należało go naśladować – mówi prof. Jarosław Dumanowski, badacz tradycji żywieniowych w Polsce.