Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

„Dokąd pędzisz koniku” 1978
16 listopada 2019, 0:00
galeria

Teatr Andersena świętuje 65. urodziny [program]

Kultura - Centrum świata jest tam, gdzie jest dobry teatr. Lublin jest centrum świata - mówi Krzysztof Rzączyński, dyrektor Teatru Andersena. Teatr właśnie zaprasza na skromne świętowanie, które potrwa od 16 do 30 listopada. W programie spektakle, próby otwarte, film, spotkania, warsztaty, zwiedzanie zakamarków teatru. Organizatorzy zapowiadają, że w trakcie jubileuszu może nawet powstać nowa grupa teatralna

W ciągu kilkunastu lat spożycie gęsiny, bardzo zdrowego mięsa, znacząco wzrosło - mówi Jacek Szklarek, pomysłodawca akcji i prezes Slow Food Polska

Na świętego Marcina najlepsza gęsina. Najciekawsze przepisy

Gęsina jest jesienną specjalnością, a już 8 listopada w restauracjach zacznie się akcja „Gęsina na św. Marcina”.

Wacław Idziak
Magazyn

Antyturystyka. "To była mapa, ale nie stąd"

Rozmowa z dr Wacławem Idziakiem, specjalistą z zakresu innowacji społecznych

ks. Józef Maciąg, rektor Kościoła Najświętszego Zbawiciela
Magazyn

Naszą metą jest wieczność. Znaczenie i duchowy sens Uroczystości Wszystkich Świętych i Dnia Zadusznego

Rozmowa z ks. Józefem Maciągiem, rektorem Kościoła Najświętszego Zbawiciela na cmentarzu przy ul. Unickiej w Lublinie.

Iwona Baruk, właścicielka Atrium, przez kilka ładnych lat pracowała we Włoszech

Włoska kuchnia w Lublinie. Gdzie i co można zjeść?

Jak zawsze nasz wybór jest subiektywny, przedstawiamy dania, które jedliśmy i szefów kuchni, co do których talentu jesteśmy pewni

Krewetki z bąbelkami, czyli Forum Miłośników Win Musujących i Szampanów w Hotelu Alter

Krewetki z bąbelkami, czyli Forum Miłośników Win Musujących i Szampanów w Hotelu Alter

Tomasz Prange-Barczyński, wybitny znawca win i redaktor magazynu „Ferment. Pismo o winie” poprowadzi seminaria oraz degustacje dla fanów win musujących i szampanów w  kuchni i nie tylko. W piątek w Hotelu Alter spotkają się restauratorzy, hotelarze oraz miłośnicy dobrego wina w kuchni. To jedyna w swoim rodzaju okazja, żeby poznać się z winami musującymi i nauczyć się wykorzystywać je w kuchni.

Zioła na jesień. Na co pomoże nagietek i pokrzywa a kiedy przyda się dziewanna?
Magazyn

Zioła na jesień. Na co pomoże nagietek i pokrzywa a kiedy przyda się dziewanna?

Idzie jesień, szukamy ziół na poprawę odporności, przeziębienie i grypę - Rozmowa z dr hab. n. farm. Agnieszką Ludwiczuk z Katedry i Zakładu Farmakognozji, Uniwersytetu Medycznego w Lublinie

Gorący cebularz z pieca, zupa z wkładką, strogonow, pierś z kurczaka w paprykowym sosie

Gorący cebularz z pieca, zupa z wkładką, strogonow, pierś z kurczaka w paprykowym sosie

Gorący cebularz z pieca, zupa z wkładką, strogonow z Głuska, dobry schabowy, pierś z kurczaka w paprykowym sosie. Jesienne, rozgrzewające dania

Łazanki to tanie, smaczne i zdrowe danie. Łazanki przyrządza się z młodą, zasmażaną kapustą lub z bigosem.
Magazyn

Bigos, łazanki i spółka. Można nagotować bigosu, zjeść w chłodne dni i jeszcze następnego dnia poprawić łazankami

Żeby zrobić dobre łazanki, potrzebna jest dobra kapusta. Zasmażana, koniecznie na suszonych grzybkach. Grzyby obrodziły, kapusta nabiera smaku. Można nagotować bigosu, zjeść w chłodne dni i jeszcze następnego dnia poprawić łazankami.

Taniec i Belriguardo. Rozmowa z Małgorzatą Wojcieszuk
Lubelskie Ekstra

Taniec i Belriguardo. Rozmowa z Małgorzatą Wojcieszuk

Dla mnie miłość to wszystkie pory roku. To nie jest tak, że jest wiecznie lato i ciepło. Przychodzi pora, kiedy trzeba sobie dać więcej oddechu. Ale też więcej zrozumienia. Miłość to przede wszystkim ogromna więź. Nie byłoby tej miłości bez namiętności. Rozmowa z Małgorzatą Wojcieszuk, pedagogiem, animatorem kultury, nauczycielem tańca i choreografem.