Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Kuba Daniewski, właściciel restauracji Galimatias

Przepisy na Wielkanoc. Kaczka na świąteczny obiad

Kucharze z restauracji Galimatias w Lublinie zdradzają dla autorski przepis na pierś z kaczki.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w trzech smakach

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w trzech smakach

Jajek na wielkanocnym stole nigdy nie za dużo. Kiedy już najemy się jajek z solą, pieprzem i chrzanem, czas na bardziej wyrafinowane kompozycje. Oto jajka faszerowane na 3 sposoby.

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić paschę?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić paschę?

Nad Bugiem pascha zdrobniale nazywana jest „Pasoczką”. Pascha jest dla prawosławnych królową stołu. To piękny symbol wielokulturowości. Oto pascha przygotowana przez Marka Panka, szefa kuchni w restauracji Hades Szeroka.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka faszerowane na ciepło

Przepisy na Wielkanoc. Jajka faszerowane na ciepło

Nie ma lepszej rzeczy na wielkanocne śniadanie, jak faszerowane jajka, zapiekane w skorupkach. Bułka tarta jeszcze skwierczy na wierzchu. A pod nią skrywa się aromatyczny farsz.

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w pieczonym schabie

Przepisy na Wielkanoc. Jajka w pieczonym schabie

Sprawdź przepis na jajka w pieczonym schabie.

Przepisy na Wielkanoc. Roladki serowe z jajkiem i szynką

Przepisy na Wielkanoc. Roladki serowe z jajkiem i szynką

Do przygotowania tej wyśmienitej przystawki Agnieszka Filiks użyła sera Cheddar. Sera uwielbianego na całym świecie, który doczekał się swojego muzeum w Kanadzie. Jest słodko-kwaśny, orzechowy w smaku. A nuty pikanterii pozwalają łączyć go z różnymi dodatkami.

Przepisy na Wielkanoc. Chrzanówka nałęczowska

Przepisy na Wielkanoc. Chrzanówka nałęczowska

Sprawdź przepis na chrzanówkę nałęczowską.

Przepisy na Wielkanoc. Pasztet z żurawiną

Przepisy na Wielkanoc. Pasztet z żurawiną

Jak zrobić pasztet z żurawiną? Sprawdź przepis.

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić najlepszy klops?

Sprawdź przepis na klops.

Chrzan

Przepisy na Wielkanoc. Jak zrobić domowy chrzan?

Jak zrobić domowy chrzan? Sprawdź przepis.