Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Tarta to jeden z najbardziej znanych wypieków kuchni francuskiej. Podstawa to kruche ciasto, które może być słodkie lub słone. Na słodkie ciasto nakłada się jabłka, rabarbar, truskawki. Na słone: warzywa, mięso, grzyby.
Ziemiański pasztet z królika, karasie w marynacie i gotowana babka. To hity warsztatów kulinarnych "Zasmakuj w tradycji, które odbyły się w Woli Trzydnickiej. Mamy dla was przepisy z pierwszej ręki.
Agnieszka Filiks, szefowa restauracji Siwy Dym w Celejowie i zdobywczyni "Złotej Łyżki Dziennika Wschodniego na wiosnę zdecydowanie zmienia kartę w restauracji i w domu.
Zasłynął z kaczki podawanej z malinowym sosem. Jeden z najlepszych kucharzy lubelskich podawał ją na wiele sposobów. Od klasycznej kaczki z jabłkami, przez kaczkę w imbirze po kaczkę w pomarańczach. Ceni kuchnię opartą na lokalnych produktach, jak ognia unika gotowych przypraw.
W niedzielę 23 marca o godz. 12 warto zabrać dzieci na spektakl „Tymoteusz i Psiuńcio.
W weekend (21-23.-3) w Teatrze Osterwy możecie zobaczyć sztukę Hanocha Levina "Pakujemy manatki. Komedia na osiem pogrzebów.
W poniedziałek, 24 marca, o 19 w Centrum Kultury macie niepowtarzalną okazję, żeby zobaczyć głośne przedstawienie Janusza Opyńskiego „Lód.
W sobotę 15 marca o godz. 19 w lubelskim Teatrze Starym możecie zobaczyć głośny spektakl o Henryce Krzywonos-Strycharskiej - kobiecej legendzie Solidarności.
W piątek i sobotę 14,15 marca o 19 w Centrum Kultury możecie zobaczyć świetny spektakl Witolda Mazurkiewicza "Żyd przygotowany w Kompanii Teatr.
Od czasu do czasu nachodzi mnie nieodparta chęć na ormiański kebab. Nazywany także szisz kebabem, zostaje upieczony na żywym ogniu, zdjęty z patyka i zawinięty w cieniutki placek lawasz. Wraz z rozmaitymi dodatkami; najczęściej marynowanymi warzywami. Taki kebab, zrobiony ze świeżego mięsa, które miele się z cebulą, nijak nie przypomina kebabu, który znamy z licznych miejsc w Lublinie.