Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Jak upiec w domu pyszną tartę francuską?

Jak upiec w domu pyszną tartę francuską?

Tarta to jeden z najbardziej znanych wypieków kuchni francuskiej. Podstawa to kruche ciasto, które może być słodkie lub słone. Na słodkie ciasto nakłada się jabłka, rabarbar, truskawki. Na słone: warzywa, mięso, grzyby.

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Trzydnicki smak (inspiracje, przepisy)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Trzydnicki smak (inspiracje, przepisy)

Ziemiański pasztet z królika, karasie w marynacie i gotowana babka. To hity warsztatów kulinarnych "Zasmakuj w tradycji, które odbyły się w Woli Trzydnickiej. Mamy dla was przepisy z pierwszej ręki.

Czas na wiosenne gotowanie

Czas na wiosenne gotowanie

Agnieszka Filiks, szefowa restauracji Siwy Dym w Celejowie i zdobywczyni "Złotej Łyżki Dziennika Wschodniego na wiosnę zdecydowanie zmienia kartę w restauracji i w domu.

Jak przyrządzić smaczną pierś z kaczki?

Jak przyrządzić smaczną pierś z kaczki?

Zasłynął z kaczki podawanej z malinowym sosem. Jeden z najlepszych kucharzy lubelskich podawał ją na wiele sposobów. Od klasycznej kaczki z jabłkami, przez kaczkę w imbirze po kaczkę w pomarańczach. Ceni kuchnię opartą na lokalnych produktach, jak ognia unika gotowych przypraw.

Wielki biały pies w Andersenie

Wielki biały pies w Andersenie

W niedzielę 23 marca o godz. 12 warto zabrać dzieci na spektakl „Tymoteusz i Psiuńcio.

Osiem groteskowych pogrzebów w Teatrze Osterwy

Osiem groteskowych pogrzebów w Teatrze Osterwy

W weekend (21-23.-3) w Teatrze Osterwy możecie zobaczyć sztukę Hanocha Levina "Pakujemy manatki. Komedia na osiem pogrzebów.

Zobaczcie Lód. Koniecznie!

Zobaczcie Lód. Koniecznie!

W poniedziałek, 24 marca, o 19 w Centrum Kultury macie niepowtarzalną okazję, żeby zobaczyć głośne przedstawienie Janusza Opyńskiego „Lód.

Zrozumieć H. W Teatrze Starym

Zrozumieć H. W Teatrze Starym

W sobotę 15 marca o godz. 19 w lubelskim Teatrze Starym możecie zobaczyć głośny spektakl o Henryce Krzywonos-Strycharskiej - kobiecej legendzie Solidarności.

Kto się boi "Żyda? Spektakl w CK

Kto się boi "Żyda? Spektakl w CK

W piątek i sobotę 14,15 marca o 19 w Centrum Kultury możecie zobaczyć świetny spektakl Witolda Mazurkiewicza "Żyd przygotowany w Kompanii Teatr.

Jak przyrządzić ormiański kebab?

Jak przyrządzić ormiański kebab?

Od czasu do czasu nachodzi mnie nieodparta chęć na ormiański kebab. Nazywany także szisz kebabem, zostaje upieczony na żywym ogniu, zdjęty z patyka i zawinięty w cieniutki placek lawasz. Wraz z rozmaitymi dodatkami; najczęściej marynowanymi warzywami. Taki kebab, zrobiony ze świeżego mięsa, które miele się z cebulą, nijak nie przypomina kebabu, który znamy z licznych miejsc w Lublinie.