Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Sny o wielkim formacie (wyjątkowe zdjęcia)
MAGAZYN
galeria

Sny o wielkim formacie (wyjątkowe zdjęcia)

Zafascynował mnie niesamowity efekt końcowy, ta bardzo specyficzna, jedyna w swoim rodzaju fotografia, która nie jest podobna do żadnej innej, czy też żadna inna nie jest podobna do niej. Nie do podrobienia, nawet w Photoshopie – Rozmowa z Mariuszem Tomczukiem, ogrodnikiem, który został fotografem.

Smardze na zdjęciach urosły w moim ogrodzie 1 kwietnia i nie jest to prima aprilis – mówi Ireneusz Pilipczuk.
przepisy

Smakiem dorównują trufli. Sezon na te grzyby już się zaczął

Zaczęły się smardze, zaczął się czosnek niedźwiedzi, czyli zaczęło się życie – napisał Aleksander Baron, jeden z najciekawszych szefów kuchni w Polsce. Pierwsze smardze pojawiły się w ogrodzie Ireneusza Pilipczuka w Lublinie już 1 kwietnia 2023 i nie jest to prima aprilis. Od 2014 roku smardze nie podlegają całkowitej ochronie, wolno je zbierać w ogrodzie, na działce, w szkółkach leśnych i parkach.

To niezwykła energia, która dodaje nam sił, która inspiruje, która jest wsparciem. W moim zawodzie śpiewaczki to wsparcie mojego męża Michała jest szczególnie istotne. Miłość to baza, która pomaga się rozwijać i spełniać. Zawodowo jak też i prywatnie – mówi Paulina Janczaruk-Czarnecka
magazyn

Dziewczyna w Złotej Masce chce być teraz Marią Magdaleną

Widz kupujący bilet musi od nas otrzymać to, co najlepsze: śpiewaków w dobrej formie. Psychicznie musimy także nauczyć się oddzielić życie prywatne od zawodowego. To, co dzieje się na scenie, to kreowanie roli, zatopienie się w niej, by być wiarygodnym – Rozmowa z Pauliną Janczaruk-Czarnecką, solistką Teatru Muzycznego w Lublinie, nagrodzoną Złotą Maską, jedną z najważniejszych nagród teatralnych w Polsce.

Zespołu Pieśni i Tańca „LUBLIN” im. Wandy Kaniorowej obchodzi jubileusz 75-lecia istnienia.
magazyn

To jest magia folkloru. To jest magia tradycji

Taniec był zawsze pierwszy. Natomiast paralotnię zostawiłam w momencie, kiedy w 2013 r. zerwałam więzadło krzyżowe, przeszłam operację i przygotowywałam jubileusz 65-lecia o kulach, ledwie chodząc – Rozmowa z Bożeną Baranowską, dyrektorem Zespołu Pieśni i Tańca „LUBLIN” im. Wandy Kaniorowej, który w tym roku świętuje jubileusz 75-lecia działalności.

Jarosław Dumanowski
Magazyn

Pasztet po królewsku. Wielkanoc z 720 jajkami

Największym i na dodatek bez wątpienia królewskim specjałem wielkanocnym był „pasztet ollaputreda francuska” przyrządzony z kapłona – Rozmowa z prof. Jarosławem Dumanowskim z Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu.

Łukasz Oroń

Jak upiec dobry schab na ostatnią chwilę. Radzi mistrz Łukasz Oroń

Jakieś problemy w kuchni? Pomóc może Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis

Marcin Żydek

Żółtko nie może mieć szarej obwódki. Rady mistrza kuchni Marcina Żydka

Jak zrobić idealne jajka faszerowane – tłumaczy Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski.

Mistrz Oroń poleca co warto mieć na świątecznym stole

Łukasz Oroń, szef kuchni restauracji „Legendy Miasta” w Hotelu Ibis specjalnie dla naszych Czytelników

Marcin Żydek specjalnie dla Czytelników odsłania tajemnice swojego mistrzostwa

Jak zrobić idealne jajka faszerowane

Specjalnie dla naszych Czytelników Marcin Żydek, szef kuchni restauracji „Trzy Romanse”, Hotel Wieniawski

Justyna Pargieła

Justyna Pargieła poleca: Pieczarki nadziewane podagrycznikiem i nasionami konopi

O tym, co podać na wielkanocny stół mówi nam, zielarka fitoterapeutka, miłośniczka kuchni roślinnej, Justyna Pargieła.