Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

 (Maciej Kaczanowski)

Maja Podleśna: Weszłam na drogę, na końcu której widać światełko

W 2004 roku Maja Podleśna zaczęła pisać ikony. Rok później w kościele parafialnym w Pliszczynie jej pierwsza ikona Chrystus Pantokrator została uroczyście poświęcona.

 (Małgorzata Sulisz)

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smak sukcesu

Nasza regionalna kuchnia nie ma sobie równych w Polsce. A potrawy nagrodzone podczas tegorocznej edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo” to prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej. Smaki Regionów są trendy.

Dwór Sanna

Lubelskie: Najciekawsze wydarzenia, miejsca i atrakcje turystyczne

Przedstawiamy 27 najciekawszych produktów turystycznych naszego regionu, które walczą o certyfikat Polskiej Organizacji Turystycznej

W zestawie nagród od firmy Pudliszki są także pyszne gołąbki.

Konkurs zakończony

Oto najlepsze przepisy, które zyskały nasze uznanie. Jadwiga: Fioletowe gołąbki, Adrian: Gołąbki w liściach winogronowych, Ilka_86: Leczo z pulpecikami, Łukasz: Zupa z klopsikami, Sylwia: Miks witamin. Gratulujemy.

Restauracja Mandragora. Jedno z najbardziej klimatycznych miejsc w Lublinie (W. Sulisz)

Restauracja Mandragora. Recenzja

Mają genialny kapuśniak, ruskie pierogi, wątróbkę i dobry marketing.

Regina Żyła z Olbięcina, nestorka polskich nalewek wystawia do konkursu nalewkę z sosny, miodu wielo

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Smaki dzieciństwa w Janowcu nad Wisłą

Polędwiczki po gęsieńsku, sery kodeńskie, dzik pieczony, szynka staropolska w ziołach, kwas chlebowy, kordiały i nalewki czekają na pasjonatów dobrej kuchni na zamku w Janowcu nad Wisłą. Początek wielkiej uczty w niedzielę 15 lipca o godz. 12.

Z tyłu, za restauracją są dwa tarasy, ogród, jabłonie i porzeczki...

Restauracja "W młynie" w Jakubowicach Murowanych. Recenzja

Mają wiejski ogród, piękne wnętrza i cuda na talerzu. A nie ma deski serów. Czemu?

Konkurs z Vegetą Natur rozstrzygnięty

Konkurs z Vegetą Natur rozstrzygnięty

Dostaliśmy dużo ciekawych przepisów, za które dziękujemy. Kto dostanie nagrody?

 (Materiały Organizatora)

"Kukła. Księga Blasku” - nowy spektakl Pawła Passiniego

Zapowiada się sensacyjnie. Jest oparty na Księdze Blasku, odwołuje się do Hioba, Dziadów i teatru Tadeusza Kantora. Premiera 3 sierpnia na festiwalu w Edynburgu.

 (Maciej Kaczanowski)

Smak Orient Expressu po wizycie Magdy Gessler w Lublinie

Aż pięć potraw podawanych w luksusowym pociągu pasażerskim, który kursował z Paryża do Konstantynopola, można od dziś spróbować w lubelskiej restauracji „Orient Express”. To wynik kuchennych rewolucji Magdy Gessler. Jak do tego doszło?