Oto najlepsze przepisy, które zyskały nasze uznanie. Jadwiga: Fioletowe gołąbki, Adrian: Gołąbki w liściach winogronowych, Ilka_86: Leczo z pulpecikami, Łukasz: Zupa z klopsikami, Sylwia: Miks witamin. Gratulujemy.
Podczas rodzinnych wyjazdów trudno ugotować domowy obiad. Zamiast odwiedzania fast foodów, warto zaufać sprawdzonym producentom dań gotowych, takim jak Pudliszki, którzy stawiają na jakość surowców, starannie kontrolowany proces produkcyjny i smaczne dania.
Jeśli kupujesz gotowe danie, zwracaj uwagę na skład. Szczególną uwagę warto zwrócić na jakość mięsa zastosowanego do wyrobu dań gotowych. Za wszelką cenę należy wystrzegać się tzw. mięsa oddzielonego mechanicznie (w skrócie MOM). Dwie największe wady MOM to niska wartość żywieniowa (znacznie mniej białka niż w wysokiej jakości mięsie) oraz podatność na psucie się.
Dlatego każdy gołąbek z firmy Pudliszki zawiera minimum 20 gramów dobrego mięsa wieprzowego i wołowego mielonego dopiero na miejscu w zakładzie.
Dania gotowe Pudliszki nie zawierają konserwantów. A zamknięte danie można przechowywać poza lodówką. Kupując słoik Pudliszki, otrzymujesz pełnowartościowy produkt o domowym smaku. Dania tej marki to 16 tradycyjnych potraw, z gołąbkami, pulpetami, fasolką po bretońsku oraz flaczkami na czele.
Podaj przepis
Należy wpisać w komentarzu ulubiony przepis na wakacyjne danie. Najchętniej jednogarnkowe. Może to być fasolka po bretońsku, gulasz, leczo, mięsko w sosie. Przepisy nie mogą być skopiowane z internetu.
Konkurs trwa od 20 lipca do 20 sierpnia.
Zapraszamy do wspólnej zabawy.