Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Frank van de Loght
Magazyn

Tofu, czyli najpopularniejszy wegański produkt. Kulinarna instrukcja obsługi

O to, jak przyrządzić smaczne tofu zapytaliśmy Franka van de Loght, Holendra, który osiedlił się pod Dąbrówką i uczył lubelskich wegetarian, jak podawać tofu

Zakarpacki smak. Przepisy z wyjątkowej kuchni ukraińskiej
Magazyn

Zakarpacki smak. Przepisy z wyjątkowej kuchni ukraińskiej

W Drohobyczu zakończył się właśnie Międzynarodowy Festiwal Brunona Schulza, a my mamy dla was garść przepisów z zakarpackiej kuchni. Wiera Meniok, która prowadzi festiwal wraz z Grzegorzem Józefczukiem z Lublina, mają dla zaś przepis na zakarpacki bogracz

Jan Cudak

Życie jest sytuacją jednorazową. Z Ameryki na wieś pod Chełmem

Żyjemy marzeniami, że wszystko było wspaniałe i wrócimy do tej wspaniałości. Dla mnie sens ma dzisiejszy dzień. Wstałem, buduję łódkę. Mam jakieś zadanie i je wykonuję. Potem robię następną rzecz. Staram się żyć dniem codziennym – Rozmowa z Janem Cudakiem, Amerykaninem polskiego pochodzenia, architektem, farmerem i szkutnikiem, który znalazł miejsce na ziemi w Wolawcach pod Chełmem.

Serdeczna kuchnia - najlepsze dania kuchni polskiej
Magazyn

Serdeczna kuchnia - najlepsze dania kuchni polskiej

Jaka jest polska kuchnia? Serdeczna – odpowiada stacja CNN, która właśnie opublikowała listę 15 potraw, których koniecznie należy spróbować w trakcie pobytu w Polsce. Na liście są m.in. bigos, flaki, kaszanka, kotlet schabowy pierogi i żurek. A oto nasza lista serdecznych potraw, które mają największe wzięcie w naszym regionie.

Czasem analogowo, czasem cyfrowo. Fotografie na kliszach i w telefonie komórkowym
Magazyn

Czasem analogowo, czasem cyfrowo. Fotografie na kliszach i w telefonie komórkowym

Chciałabym, aby moje prace były taką szczeliną, przez którą to spotkanie z tajemnicą staje się możliwe – Rozmowa z Laurą Makabresku, której wystawę fotografii „Consolation” zobaczymy w Galerii Gardzienice.

Kapusta w roli głównej. Przepisy na smakowite dania z kapusty
Magazyn

Kapusta w roli głównej. Przepisy na smakowite dania z kapusty

Doczekała się przysłów, wielbili ją poeci. Kapusta zawiera przeciwutleniacze, ma silne działanie przeciwzapalne, reguluje cholesterol i zwiększa odporność. Polecamy smakowite dania z kapustą.

Nastaw się na rosół. Przepisy na jesienne zupy
Magazyn

Nastaw się na rosół. Przepisy na jesienne zupy

Pożywne, jesienne zupy. Poza rosołem w odwodzie mamy kilka fantastycznych zup. Na przykład cytrynową. Oto przepisy z regionalnym rodowodem.

Ilona Zgiet
Magazyn

Udało mi się odnaleźć sens życia. "Teatrowi aktor poświęca całe swoje życie"

Ale szczerze mówiąc, to udało mi się w życiu trochę uwolnić od teatru. Udało mi się odnaleźć sens życia w takim normalnym życiu – rozmowa z Iloną Zgiet, aktorką Teatru Andersena, która obchodzi jubileusz 35-lecia pracy na scenie.

Tu na wsi trwa walka z naturą, życie wymaga wysiłku, trzeba porąbać drewno, zanieść do kuchni. Tu jestem innym człowiekiem. Spokojnym i szczęśliwym. Pogodnym człowiekiem
Magazyn

Tęsknota za naturą i spokojem w architekturze. "Potężne rezydencje na terenach podmiejskich straciły sens."

Tęsknimy za zielenią, naturą i spokojem. Dlatego na całym świecie rozwija się architektura zieleni. Projektuje się budynki ze skomplikowanymi systemami nawadniającymi, w całości obrośnięte zielenią. – Rozmowa z lubelskim architektem Adamem Wójcikiem.

Moje ścieżki. Malarz paryski i świdnicki Mariusz Kiryła o 25 latach swojej pracy twórczej
Magazyn

Moje ścieżki. Malarz paryski i świdnicki Mariusz Kiryła o 25 latach swojej pracy twórczej

Rozmowa z Mariuszem Kiryłą, malarzem, który świętuje 25 lat pracy twórczej w Świdniku