Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

Nowy dyrektor w Teatrze Andersena. Jakie ma plany?

Nowy dyrektor w Teatrze Andersena. Jakie ma plany?

Teatr dla dzieci, scena dla młodzieży i scena dla dorosłych. To trzy najważniejsze kierunki artystycznej działalności Teatru Andersena pod dyrekcją Krzysztofa Rzączyńskiego, nowego dyrektora sceny.

Fot.Maciej Kaczanowski
galeria

Recenzja spektaklu "Żywi i umarli czyli Bandyci w Piekle"

Świetna rola Mateusza Nowaka, trochę dłużyzn i nudy, za wiele grzybów w barszczu, ale projekt bezcenny. Brawo dr Jarosław Cymerman, brawo Fundacja Teatrikon za cud odnalezienia scenariusza Stanisława Krzesińskiego.

Pyszne dania z pieca, czyli kilka pomysłów na zapiekanki
galeria

Pyszne dania z pieca, czyli kilka pomysłów na zapiekanki

Ser na cebularz, do pieca i jest zapiekanka po lubelsku. Zapiekać można prawie wszystko. Zapiekanki to dobry patent na jesienny obiad

Co w restauracjach: Hobotnica ispod peke

Co w restauracjach: Hobotnica ispod peke

Restauracja hotelu Montis w Poniatowej wprowadza do karty najsłynniejsze potrawy kuchni chorwackiej.

Restaurant Week. Co szykują lubelscy szefowie kuchni? [10 restauracji]
galeria

Restaurant Week. Co szykują lubelscy szefowie kuchni? [10 restauracji]

Festiwal odbywa się w 13 polskich miastach. Każde z nich prezentuje unikatową kulturę restauracyjną. Wasz czas w restauracji to 90 minut. Do wyboru jest menu mięsne i wege. W piątek 20 października startuje Lublin Restaurant Week.

Kapuśniak czy kwaśnica? Kuba Piętowski, szef kuchni restauracji 2 PI ER w Lublinie ma słabość do kwaśnicy
Kuchnia

Najlepsze przepisy na dania z kapusty. 7 smacznych dań z kapustą w roli głównej

Golonka czy żeberko na kapuście? Kapuśniak czy kwaśnica? A może pierogi z kapustą i grzybami na dokładkę? Oto 7 smacznych potraw z kapustą w roli głównej.

Znajomi mówili: ty się nadajesz, jesteś taką „małpą”. Rozmowa z Marcinem Wójcikiem
Lubelskie Ekstra
galeria

Znajomi mówili: ty się nadajesz, jesteś taką „małpą”. Rozmowa z Marcinem Wójcikiem

Pierwsza miłość? Nie chcę wyjść na nudziarza. Moja żona Magdalena. Poznaliśmy się w liceum, była rok niżej. Od liceum pchamy ten nasz wózek życiowy razem. Żadnej innej kobiety nie kochałem w życiu. Pierwsza, szczęśliwa i mam nadzieję ostatnia. Rozmowa z Marcinem Wójcikiem z kabaretu Ani Mru-Mru.

Bliny, gołąbki czy placki? Poznaj najlepsze potrawy z ziemniaków

Bliny, gołąbki czy placki? Poznaj najlepsze potrawy z ziemniaków

Nic tak nie smakuje jesienią, jak ziemniaki wyciągnięte z ogniska. A co jeszcze dobrego można zrobić z ziemniakiem?

Zupa z opieniek czy rydze na miodzie? Najlepsze przepisy na potrawy z grzybami
Kulinarna Mapa Lubelszczyzny

Zupa z opieniek czy rydze na miodzie? Najlepsze przepisy na potrawy z grzybami

Po raz pierwszy od wielu lat w kraśnickich lasach pojawiły się rydze. W wielkiej obfitości. Takiego wysypu nie pamiętają najstarsi mieszkańcy Zaklikowa. Innych grzybów też jest w bród. Jest z czego zrobić zapasy na zimę.

Natalia Kukulska
22 września 2017, 19:00

Natalia Kukulska śpiewa Wysockiego w Teatrze Starym

Co Gdzie Kiedy. W sobotę, 23 września, na scenie Teatru Starego Natalia Kukulska zaśpiewa kołysanki Włodzimierza Wysockiego, adwokata, byłego prezydenta Lublina odpowiedzialnego za kulturę, autora tekstów dla Jana Kondraka i Lubelskiej Federacji Bardów.