Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

Waldemar Sulisz

Podpis:

Waldemar Sulisz, sz

Adres e-mail:

waldemar.sulisz@dziennikwschodni.pl

Numer telefonu:

81 46 26 834

Lista artykułów:

„Lubelska" zbyt podobna do niemieckiej wódki „Lubeca”. Sąd UE jej nie zarejestrował

„Lubelska" zbyt podobna do niemieckiej wódki „Lubeca”. Sąd UE jej nie zarejestrował

Nazwa wódki „Lubelska” jest zbyt podobna w wymowie do niemieckiej marki „Lubeca” – uznał sąd Unii Europejskiej. Odrzucił tym samym wniosek o rejestrację graficznego znaku „Lubelska” jako unijnego znaku towarowego.

Fot. Maciej Kaczanowski

Kwaśnica. Jak przygotować jedną z najbardziej znanych polski potraw?

Kwaśnica to męska sprawa. Nic tak nie rozgrzewa w mroźny dzień. Czym różni się kwaśnica od kapuśniaku? Co to jest lubelska kapuśnica? Jak smakuje war ze zlepieńcami, a jak kwas pułankowcki? Jak ugotować kwaśnicę po lubelsku?

Zmarł poeta Marian Janusz Kawałko. Miał 69 lat
film

Zmarł poeta Marian Janusz Kawałko. Miał 69 lat

Nie żyje Marian Janusz Kawałko, poeta, fantastyczny tłumacz Rilkego, autor książki "Historie ziołowe". Jego poezję cenił Czesław Miłosz. Zmarł 17 stycznia 2017. Miał 69 lat

"Klątwy" w Teatrze Osterwy. Recenzja spektaklu (zdjęcia)
galeria

"Klątwy" w Teatrze Osterwy. Recenzja spektaklu (zdjęcia)

O księdzu, kochance, ich tragedii, czarownicy z Lublina, paleniu na stosie w imię Chrystusa. Recenzja spektaklu "Klątwy"

Krzysztof Zarzycki, zastępca szefa kuchni w restauracji Stół i Wół. Człowiek do zadań specjalnych przy szafie do sezonowania wołowiny przez 28 dni (fot. Maciej Kaczanowski)
galeria

7 najlepszych miejsc dla mięsożerców w Lublinie. Subiektywny ranking

Gdzie jest najlepszy tatar, gdzie schabowy? Gdzie zjemy mielonego, jak u mamy, gdzie wypasiony stek. Oto 7 najlepszych według nas miejsc na mięsną ucztę w Lublinie.

Klątwy, scena z próby medialnej (fot. Dorota Awiorko)
Premiera w Osterwie
galeria

Spaliłem dwójkę dzieci, 2 tony książek, Katarzynę Figurę i wieś. Rozmowa z Marcinem Liberem

Rozmowa z Marcinem Liberem, reżyserem premierowego spektaklu „Klątwy” w Teatrze Osterwy.

„Klątwy” w Teatrze Osterwy. Dramat Wyspiańskiego we współczesnej Polsce
15 stycznia 2017, 18:00
galeria

„Klątwy” w Teatrze Osterwy. Dramat Wyspiańskiego we współczesnej Polsce

Wyspiański, Pałyga, Liber – lepszego zestawu nazwisk na nową premierę w Teatrze Osterwy wymarzyć sobie nie można. W sobotę, 14 stycznia, premiera „Klątwy”.

Krzysztof Globisz (fot. Dorota Awiorko)
galeria

Wieloryb the Globe w Teatrze Starym. Recenzja spektaklu

Wielka rola Krzysztofa Globisza. Z wielkim przesłaniem, jak piękny jest człowiek, jak wiele może pokonać. I nawet jak lekarze powiedzą, że jest sparaliżowany, w jego głowie mieszka nic, to z tej nicości się podnosi i śmieje.

"Wieloryb chce". Krzysztof Globisz na scenie Teatru Starego w Lublinie
Magazyn
galeria

"Wieloryb chce". Krzysztof Globisz na scenie Teatru Starego w Lublinie

Rozmowa z Mateuszem Pakułą, dramatopisarzem, autorem sztuki „Wieloryb the Globe” dedykowanej Krzysztofowi Globiszowi.

Jak sobie sieknąć dobrego tatara? Przepisy na tatara

Jak sobie sieknąć dobrego tatara? Przepisy na tatara

Nie wystarczy dobre mięso. Trzeba wiedzieć, jak je posiekać, bo prawdziwy tatar to tatar siekany. Nie przemielony przez maszynkę. Tatar może być wołowy, rybny lub wegetariański. Ilość dodatków ogranicza tylko nasza fantazja. Oto, co trzeba wiedzieć o tatarze.