Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Nowości z lubelskich restauracji.
W piątek ruszyła sprzedaż biletów na największe hity w Teatrze Starym. W tym na znakomity spektakl „Msza za miasto Arras” z Teatru Narodowego z wielką rolą Janusza Gajosa. Niespodzianek jest więcej.
W sobotę, 5 grudnia, o godzinie 18 w restauracji Rozanna w Wąwolnicy rozpocznie się I Turniej Nalewek Rodzinnych. Dlaczego rodzinnych? - Chodzi nam o takie nalewki, na które receptura przechodziła w rodzinie z pokolenia na pokolenie - mówią Iza i Marek Oprzańscy, właściciele Rozanny.
Pierogi, sandacz, sałatka? Sprawdzamy co słychać w lubelskich restauracjach.
Kiedy wszedłem w progi Browaru Restauracyjnego Osjann w Białej Podlaskiej, nic nie wskazywało na to, że podają tu prawdopodobnie najlepszą golonkę w piwie na terenie całego województwa lubelskiego.
Ich fanem był Adam Mickiewicz. Francuscy kucharze z polskich grzybów najbardziej cenią kurki. Żydzi uważają kurki za jedyny grzyb koszerny, bo są wolne od czerwi. Pachną jak morele, wzbogacają smak zup, sosów i jajecznicy.
Suszenie to najprostszy sposób konserwacji grzybów. Do suszenia nadają się borowiki, podgrzybki, koźlarze, gąski, opieńki i kanie. Do suszenia nie nadają się maślaki.
W piątek w Barze Staromiejskim w Chełmie otwiera się najprawdziwsza smażalnia ryb. Ta wiadomość powinna zelektryzować miłośników świeżej ryby w naszym regionie. O dobrą smażalnię w regionie łatwo nie jest. W Lublinie dobra działa na Czechowie. Na obrzeżach Lublina można zjeść świeżą rybę w Prawiednikach koło Zalewu Zembrzyckiego, dobrą opinię ma smażalnia ryb w Krężnicy Jarej.