Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Smak ryby ugotowanej na parze można porównać do oglądania filmu w rozdzielczości HD. Bez tłuszczu i soli można osiągnąć niebywałe rezultaty. To najzdrowszy sposób przygotowania posiłków.
Zmarł w środę 23 stycznia 2013 w Warszawie. Długo walczył z rakiem płuc. I była to walka bolesna. Do swojego brata Jana wyszeptał: \"Polacy, trzymajcie się razem”. W testamencie napisał: \"Żałuję za słowa pochopnej krytyki, zaniedbania i słabości.
Rozmowa z Barbarą Wybacz, nowym dyrektorem Akademickiego Centrum Kultury UMCS \"Chatka Żaka”.
Dostaje od nas cztery gwiazdki na pięć możliwych. Za rodzinną atmosferę, domową kuchnię opartą na świeżych, sezonowych produktach i zdrowy smak.
Jest cienkie, niemal przeźroczyste i rozpływa się w ustach. Może być delikatne i ostre, słone, pikantne i ziołowe. A nawet w czekoladzie. Nie trzeba jechać na koniec świata, żeby spróbować je w Lublinie. A potem zrobić sobie sało w domu.
To jedno z najbardziej intrygujących miejsc na kulinarnej mapie Kazimierza. Restauracja znajduje się przy trasie na Skowieszynek, obok wejścia do Wąwozu Korzeniowego. Mieści się w zabytkowej chacie, w lecie je się w dawnym ogródku. Zimą w środku drzewo trzaska w kozie.
Oto pierwsza piątka produktów zgłoszonych do prestiżowego konkursu Dziennika Wschodniego, w którym promujemy lokalne przysmaki z regionu produkowane według tradycyjnych receptur.
W najbliższy weekend w lubelskich teatrach coś dla siebie znajdą dzieci, dorośli i seniorzy.
Mieści się w autentycznej chacie z XIX wieku, pełnej zabytkowych przedmiotów. Kelnerki w ludowych strojach, koncerty kapeli Drewutnia, domowa atmosfera i jedzenie rodem z chłopskiej kuchni sprawiają, że często bywa tam tłoczno.
W tegorocznej edycji prestiżowego konkursu chcemy pokazać, że nasz region jest zagłębiem zdrowej, ekologicznej, lokalnej żywności, której smak nawiązuje do wielokulturowej, tradycyjnej kuchni.