Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Ma skośne oczy, tatarskie rysy, jest leśniczyną i świetnie gotuje. Jej specjalnością jest dziczyzna. Najpierw złamała kulinarny sekret Sapiehów i wygrała zeszłoroczną edycję konkursu \"Nasze kulinarne dziedzictwo”. 15 lipca na zamku w Janowcu, gdzie odbędzie się tegoroczna edycja prestiżowego konkursu na najlepszy produkt regionalny Lubelszczyzny zaprezentuje wędzoną polędwiczkę z karpia po kodeńsku.
Lubiła je księżniczka Bona, opisywał Adam Mickiewicz, zajadał się nimi Bolesław Leśmian w Hrubieszowie. Przed wojną hodowano je w każdym polskim dworze. Polecały je Monatowa i Ćwierczakiewiczowa. Sezon na szparagi w pełni, grzech nie skorzystać.
Lubiła je księżniczka Bona, opisywał Adam Mickiewicz, zajadał się nimi Bolesław Leśmian w Hrubieszowie. Przed wojną hodowano je w każdym polskim dworze. Polecały je Monatowa i Ćwierczakiewiczowa. Sezon na szparagi w pełni, grzech nie skorzystać.
Mają zupę złotników, jesiotra, schabowy z kostką i sałatki Czarnej Damy.
Lublin jest bramą Wschodu, która stoi w centrum Kresów. Czy pograniczne położenie, gościnność i wielokulturowy pejzaż sprawią, że turyści z Europy zostawią tu pieniądze? – Zdecydowanie tak. Lubelskie ma najlepsze lata przed sobą. Musicie o sobie opowiadać. Polsce i Europie.
Spektakle – 31 maja i 1 czerwca o godz. 9. 30 i 11, 3 czerwca o 12. Bilety w cenie 20–25 zł.
Ironiczny spektakl 31 maja i 1 czerwca w Teatrze Osterwy.
Mają ryby, sery, dobre wina, dla dzieci naleśniki Kubusia Puchatka! To dobra restauracja, od lat trzyma poziom. Oto nasza recenzja.
Zespół Dżem będzie gwiazdą rozpoczynającego się w niedzielę o godz.13 w Bychawie Ogólnopolskiego Festynu \"W Krainie Pierogów”.
W Krakowie najbardziej smakowały cebularze. Katowice oszalały na punkcie kazimierskich kogutów. We Wrocławiu i Poznaniu hitem był forszmak po lubelsku. Gdańsk rozsmakował się w gryczakach. A w Łodzi przebojem był słodki jaglak. 25 maja Smaki Lubelszczyzny pojawią się w Galerii Olimp w Lublinie.