Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Diamentowy głos Vitasa

Diamentowy głos Vitasa

Od zakochanej Amerykanki dostał 2 000 000 dolarów i 10 000 róż. Chińczycy postawili mu pomnik. Nowy Farrinelli idzie jak burza. W sobotę, 21 kwietnia zagra jedyny koncert w Polsce.

Laura Samojłowicz zagra Lottę, a Wojciech Rusin – Harry’ego. (BARTEK SOWA/TEATR OSTERWY)

Komedia Teatralna w Teatrze Osterwy

Jolanta Rychłowska wystylizowana na Krystynę Jandę robi na scenie Teatru Osterwy furorę. Gra szefową prowincjonalnego teatrzyku, który postanowia zatrudnić gwiazdę, żeby uratować zespół od bankructwa.

Lubelskie Dni Fotografii 2012

Lubelskie Dni Fotografii 2012

W piątek, 13.04, zaczyna się największy festiwal fotograficzny po prawej stronie Wisły. Na pasjonatów zdjęć analogowych i cyfrowych z całej Polski czekają warsztaty, spotkania autorskie, wystawy i nieformalne spotkania.

 (Maciej Kaczanowski)

Ruszają Lubelskie Dni Fotografii

W piątek zaczyna się największy festiwal fotograficzny po prawej stronie Wisły. Na pasjonatów zdjęć analogowych i cyfrowych z całej Polski czekają warsztaty, spotkania autorskie, wystawy i nieformalne spotkania.

Małgorzata Kowalczyk z Wojciechowa: Dobrze uwędzona kiełbasa, szynka z marynaty i naczosnkowany bocz

Wielkanoc w sercu i na stole

Przed nami najradośniejsze ze wszystkich świąt, w którym radość świętowania polega na dzieleniu się radością z innymi. Na stole nie może zabraknąć jajek i chrzanu, tradycyjnych wędlin pachnących jałowcem i baby, której nie zawiało oraz wiosennych sałatek

 (Jacek Świerczyński)

Witaj na Kanale Bociana

Najpierw Kinga Rusin zaprosiła widzów z całej Polski do Kozubszczyzny na Lubelszczyźnie. Na miejscu czekali już Bartek Jędrzejak, prezenter pogody Dzień Dobry TVN i trzynastoletni Kamil Piwowarczyk, który zamiast interesować się grami komputerowymi, deskorolką czy piłką, pasjonuje się bocianami

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Przedświąteczny smak

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Przedświąteczny smak

Możesz kupić żurek z torebki, możesz nastawić prawdziwy wielkanocny żur. Możesz kupić swojskie wędliny na kiermaszu za ciężką kasę. Albo zrobić je w domu. Wyjdzie dużo taniej. To już ostatni moment, żeby zacząć szykować tradycyjne święta.

 (Jacek Świerczyński)

Dusza wina

Rozmowa z Hugo Casanovą, potomkiem Giacomo Casanovy, włoskim winiarzem z Chile

Katarzyna Kłos: Zapraszam na golonkę
 (Jacek Świerczyński)

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Golonka na wieży

Golonka pieczona w piwie podana na ziemniaczanej wieży w towarzystwie zasmażanej kapusty może być zjawiskowym objawieniem. Pod warunkiem że kucharz przyrządzi ją na prawdziwym piwie, które dojrzewa w dębowych beczkach. Tylko wtedy golonka uzyska smak, którym można się zachwycić.

Pani Regina Żyła z Olbięcina jest najbardziej utytułowaną uczestniczką konkursu „Nasze Kulinarne Dzi

Kulinarna Mapa Lubelszczyzny: Nasze tradycyjne smaki

Na ministerialnej Liście Produktów Tradycyjnych zarejestrowanych jest 88 przysmaków z Lubelszczyzny. Od sera zabłockiego przez zupę cebulową z Goraja, szyneczkę z karpia ze stawów Pustelnia po malinóweczkę z Olbięcina i żydowski piernik z Włodawy. Przedstawiamy największe hity kulinarne z naszego regionu, których warto poszukać podczas wiosennych wypadów.