Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Od zakochanej Amerykanki dostał 2 000 000 dolarów i 10 000 róż. Chińczycy postawili mu pomnik. Nowy Farrinelli idzie jak burza. W sobotę, 21 kwietnia zagra jedyny koncert w Polsce.
Jolanta Rychłowska wystylizowana na Krystynę Jandę robi na scenie Teatru Osterwy furorę. Gra szefową prowincjonalnego teatrzyku, który postanowia zatrudnić gwiazdę, żeby uratować zespół od bankructwa.
W piątek, 13.04, zaczyna się największy festiwal fotograficzny po prawej stronie Wisły. Na pasjonatów zdjęć analogowych i cyfrowych z całej Polski czekają warsztaty, spotkania autorskie, wystawy i nieformalne spotkania.
W piątek zaczyna się największy festiwal fotograficzny po prawej stronie Wisły. Na pasjonatów zdjęć analogowych i cyfrowych z całej Polski czekają warsztaty, spotkania autorskie, wystawy i nieformalne spotkania.
Przed nami najradośniejsze ze wszystkich świąt, w którym radość świętowania polega na dzieleniu się radością z innymi. Na stole nie może zabraknąć jajek i chrzanu, tradycyjnych wędlin pachnących jałowcem i baby, której nie zawiało oraz wiosennych sałatek
Najpierw Kinga Rusin zaprosiła widzów z całej Polski do Kozubszczyzny na Lubelszczyźnie. Na miejscu czekali już Bartek Jędrzejak, prezenter pogody Dzień Dobry TVN i trzynastoletni Kamil Piwowarczyk, który zamiast interesować się grami komputerowymi, deskorolką czy piłką, pasjonuje się bocianami
Możesz kupić żurek z torebki, możesz nastawić prawdziwy wielkanocny żur. Możesz kupić swojskie wędliny na kiermaszu za ciężką kasę. Albo zrobić je w domu. Wyjdzie dużo taniej. To już ostatni moment, żeby zacząć szykować tradycyjne święta.
Rozmowa z Hugo Casanovą, potomkiem Giacomo Casanovy, włoskim winiarzem z Chile
Golonka pieczona w piwie podana na ziemniaczanej wieży w towarzystwie zasmażanej kapusty może być zjawiskowym objawieniem. Pod warunkiem że kucharz przyrządzi ją na prawdziwym piwie, które dojrzewa w dębowych beczkach. Tylko wtedy golonka uzyska smak, którym można się zachwycić.
Na ministerialnej Liście Produktów Tradycyjnych zarejestrowanych jest 88 przysmaków z Lubelszczyzny. Od sera zabłockiego przez zupę cebulową z Goraja, szyneczkę z karpia ze stawów Pustelnia po malinóweczkę z Olbięcina i żydowski piernik z Włodawy. Przedstawiamy największe hity kulinarne z naszego regionu, których warto poszukać podczas wiosennych wypadów.