Przeglądarka, z której korzystasz jest przestarzała.

Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.

Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)

Pobierz nowszą przeglądarkę:

Autor

WALDEMAR Sulisz

Lista artykułów:

Nasze Dobre Lubelskie: Smak prawdziwego chleba

Nasze Dobre Lubelskie: Smak prawdziwego chleba

Wiejski chleb razowy z Niedrzwicy Dużej to kolejny produkt zgłoszony w naszym plebiscycie. Smakuje jak prawdziwy chleb. A nie jak wyrób chlebopodobny.

Nasze babcie miały na bigos sposoby. Potrafiły zakisić kapustę, a wcześniej zbierały się na obrzędac

Bigos: Jak się go gotuje i je na Lubelszczyźnie

Bigos to najbardziej znana polska potrawa na świecie. Ma coś z polskiej duszy. Na Lubelszczyznę trafił z Litwy za sprawą króla Władysława Jagiełły. Bigos doczekał się nawet bigośnicy. Nasz region słynie z bigosu myśliwskiego, w którym czuć aromat litewskiej kuchni.

W parczewskiej Wytwórni Octu i Musztardy ocet służący do wyrobu musztardy dojrzewa w drewnianych kad

Takiej musztardy zazdrości nam cała Polska

Jest lekko słodka, dobrze przyprawiona i rozchodzi się jak ciepłe bułeczki. Musztarda kremska z Parczewa dojrzewa jak koniak. Jej smaku nie da się podrobić.

Czwarta edycja konkursu Nasze Dobre Lubelskie – znak jakości Dziennika Wschodniego

Czwarta edycja konkursu Nasze Dobre Lubelskie – znak jakości Dziennika Wschodniego

Chcemy docenić to, co jest u nas najlepsze! W prestiżowym plebiscycie Nasze Dobre Lubelskie pokazujemy Polsce najlepsze produkty i firmy z regionu.

Nalewka z malin (sxc.hu)

Nalewka z malin

Przeczytaj jak wykonać przepyszną nalewkę z malin.

Benedyktynka  (Archiwum)

Nalewki: Tajemnice benedyktynki

Benedyktynka to jedna z najsłynniejszych nalewek na świecie. Jej receptura sięga średniowiecza.

Cytrynówka (sxc.hu)

Domowe nalewki: Cytrynówka

Poznajcie przepis na pyszną domową cytrynówkę.

Paweł Loroch z „Pytania na śniadanie”: Nalewki? To lubię (Lubelska Szkoła Fotografii)

Skąd wzięły się nalewki? Zalety trunków z Lubelszczyzny

Kiedy Robert Makłowicz spróbował biłgorajskiej żurawinówki, napisał, że jeden turniej nalewek organizowany przez Kresową Akademię Smaku z Lublina jest więcej wart niż cały dorobek polityczny Jaskierni i kompletna dyskografia \"Piaska” Piasecznego.

Pyszna biała kiełbasa z firmy "Karol” i ekologiczny pellet z Łomaz powalczą o Znak Jakości Dziennik

IV edycja Nasze Dobre Lubelskie: Jesteś dobry, zgłoś się !

Elremet z Białej Podlaskiej jest kolejną firmą, która zdecydowała się wziąć udział w naszym prestiżowym plebiscycie. Chcemy w nim pokazać i wypromować, to co najlepsze w regionie.

Elżbieta Sieczkarz-Wieleba i Stanisław Sieczkarz przed budynkiem, gdzie ich ojciec Stanisław prowadz

Kulinarna mapa Lubelszczyzny: Głusk słynął z restauracji Przystań

Jedni modlili się w kościele, inni w bożnicy. Święta przeplatały się z szabasami. Z żydowskiej piekarni pachniało bajglami i czulentem. A na polskim wigilijnym stole królował karp po żydowsku. Wojna przerwała tamten smak. W czasach PRL Głusk zasłynął z restauracji \"Przystań”, którą prowadził Stanisław Sieczkarz. Restauracji już nie ma, na ścianie przebudowanego budynku wisi tylko sentymentalna fotografia.