Starsze przeglądarki internetowe takie jak Internet Explorer 6, 7 i 8 posiadają udokumentowane luki bezpieczeństwa, ograniczoną funkcjonalność oraz nie są zgodne z najnowszymi standardami.
Prosimy o zainstalowanie nowszej przeglądarki, która pozwoli Ci skorzystać z pełni możliwości oferowanych przez nasz portal, jak również znacznie ułatwi Ci przeglądanie internetu w przyszłości :)
Matzerbrajt podawało się z marmoladą lub cynamonem. Ziemniaczane placki lateks z sokiem. Pierogi kreplach w zupie. Gęsie pipki z chałką i surówką z tartej rzepy. Kuchnia w przedwojennym Kazimierzu pachniała cebulą, cynamonem i bajglami, których zapach unosił się nad rynkiem. Dziś tradycje tamtej smacznej kuchni pielęgnuje Robert Sulkiewicz.
- Schulz rysował pragnienia. Także erotyczne. Jeśli one pokryją się z pragnieniami widowni, to spektakl zaiskrzy - mówi Krzysztof Babicki, reżyser prapremierowego spektaklu \"Noc wielkiego sezonu” w Teatrze Osterwy.
W życiu jest nam dobrze i źle, kiedy jest nam tylko dobrze, to niedobrze. Dlatego potrzebne są przepisy na bycie razem. Każdy z nas ma popisowe danie, które sprawia, że serce najbliższej osoby topnieje. W piątek, 13 listopada od dziewiątej do dwunastej przepisy na bycie razem. Zapraszamy, Magdalena Fijałkowska i Waldemar Sulisz.
Lubi żeberka w miodzie. Lubi gotować. Lubi dobrze zjeść. Jego popisowym daniem jest kwaśnica.
Jedni lubią golonkę sporządzoną według przepisu Kazimierza Grześkowiaka. Inni golonkę prosto z wody. Z musztardą i chrzanem. Jeszcze inni golonkę w kapuście. Na Lubelszczyźnie jest parę miejsc, gdzie znają się na golonce. Oto kilka z nich.
Zwane też marchewkowcem lub piernikiem z marchwi. Ciasto marchewkowe jest na topie. Jak za ciastami nie przepadam, to marchewkowiec jest wyjątkiem.
Suszone można kupić w marketach, świeże w Londynie. Pomimo zbieżności nazwy liście drzewa \"Murraja Koeniga” nie zawsze są składnikiem popularnej przyprawy curry. Nazwa tej mieszanki pochodzi od słowa kari (warzywa).
Uwodzi aromatem kminu z kaszmiru, kusi pikantną obietnicą pieprzu. Delikatną wonią kolendry, słodyczą cynamonu. Kusi jak korzenne perfumy roztarte na ciele. Ma wiele postaci, w każdej zaklęty jest temperament tego, kto garam masalę komponuje. Pochodzi z północnych Indii, najlepiej kupować ją na indyjskich bazarach. Tam artyści smaku komponują masale do ryb, mięs czy warzyw.
Bardzo cenię talent kulinarny Andrzeja Malinowskiego. Szanuje polską kuchnię, twórczo ją dopełnia. Zna się na rybach. W kuchni potrafi być prestidigitatorem. Zrobiliśmy z nim karpia. Polecam.
Zapowiadają się bardzo smakowicie. Skoro kotlety z ryby są pyszne, to placki według poniższego przepisu podane z gęstą, kwaśną śmietaną doprawioną ostrym sosem chili - nie powinny być gorsze. Zapraszam do testów.